Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

1762024

 17 / 6 / 2024


.. τα ζόρικα ξεκίνησαν.. κάπου το μεσημέρι.. μου συνέβει κάτι.. που 2-3 φορές στην.. ζωή μου είχα πάθει.. την στιγμή που.. έγειρα στην διπλανή κυρία.. η οποία διαμαρτυρόταν έξαλλα.. και εγώ που.. νόμιζα ότι με.. είχε πάρει ο ύπνος.. ως όφειλα της.. είπα την συγγνώμη μου.. μα η ιστορία έδειξε.. ότι μάλλον λάθος νόμιζα.. οι παρευρισκόμενοι είχαν.. ακούσει το ζτρέζτελο.. μα νόμιζαν ότι.. είχε επίκεντρο την κυρία.. εμένα κανείς δεν.. με είχε παρατηρήσει.. όσο να πεις.. ήμουν πολύ διακριτικός.. πάντως η φωνή της.. κάπως με έφτιαξε.. περάσαμε εκεί όλη.. την μέρα και.. ο πατέρας μου.. μία πήγαινε και.. μία ερχόταν.. είχε βραδιάσει όταν.. την εξέτασαν και.. μετά Δάφνη να με αφήσουν..


Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

1662024

 16 / 6 / 2024


.. και εμείς οι.. 3 caballeros όταν.. φτάσαμε στο νοσοκομείο.. ήμασταν στην ώρα μας.. μα έλα πολλοί.. σαν να λέμε.. οι θεατές ενός κινηματογράφου.. είχαν πάει πριν.. από εμάς γιατί.. αυτήν την εικόνα αντικρίσαμε.. ευτυχώς 2 θέσεις.. έστω και ξεχωριστές.. σαν να μας περίμεναν.. λοιπόν η μάνα μου.. και εγώ εκεί αράξαμε.. ο δε πατέρας μου.. ούτε την οσμή.. των νοσοκομείων δεν άντεχε.. με το που.. μπήκαμε στην ζωή του.. πρώτα η μάνα μου.. και μετά εγώ.. όταν γεννήθηκα τον τραυοσέρναμε.. και τώρα που.. τα είχαμε καταφέρει.. να τον καταστίσουμε.. τον τελευταίο οδηγό.. όλης της οικογένειας.. και έτσι κυκλοφορούσαμε.. πια σαν τρίο..


Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

1562024

 15 / 6 / 2024


.. και κάτι κιόλας έχασα.. κάποια στιγμή είδα.. τα χάπια να τελειώνουν.. μέτρησα τις μέρες.. και όπως μου.. είχε τονίσει την ειδοποίησα.. οπότε εκείνη την μέρα.. αυτή με πήρε.. και μου είπε.. “αύριο έχουμε πολλές δουλειές.. μα σήμερα το.. απόγευμα έχουμε 2-3 ώρες.. να πάμε και.. οι 3 μας.. σαν την πρώτη φορά;”.. και μία χαρά.. το κάναμε.. την επομένη μέρα.. το πρωί πριν.. από της 8.. μέτρησα το σάκχαρο μου.. που ήταν λίγο.. πάνω από το 100.. μία χαρά και αυτό.. έφαγα μία φρυγανιά.. ήπια και το.. χάπι μου και.. κατέβηκα κάτω για.. να περιμένω τους.. γονείς μου που.. είχαμε πει να πάμε.. οι 3 μας.. στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.. αυτή τη φορά.. για εξέταση της.. μάνας μου που.. είχε φάει μία.. θεαματική τούμπα.. και την πονούσε.. το πόδι της..


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

1462024

 14 / 6 / 2024


.. και κάτι να ξεχάσω.. για να δούμε λοιπόν.. την προηγούμενη μέρα.. από αυτήν που.. θα μου τέλειωναν.. τα χάπια μου.. εκτός του γιατρού.. πήρα την πρώην μου.. που μαζί και.. με τον τότε.. νυν της όταν.. με ρώτησε για.. τα αποτελέσματα της.. πρώτης μου εξέτασης.. και επειδή γνώριζαν.. ότι πια δεν.. μπορούσα να οδηγήσω.. για αυτό ήρθαν.. αυτοί στην Δάφνη.. να με πάρουν.. πήγαμε στο φαρμακείο.. μετά με έβγαλαν.. έξω για καφέ.. και με πάρκαραν.. έξω από το σούπερμάρκετ.. μην προκαλέσω κανένα ατύχημα.. μπήκαν μόνοι να.. μου ψωνίσουν.. και μετά με.. άφησαν στο σπίτι..

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

1362024

 13 / 6 / 2024


.. και το έκανα.. αυτό κάθε μερα.. αυτόν τον μήνα.. και επί επιπροσθέτως.. κράταγα και ημερολόγιο.. σημείωνα την ημερομηνία.. την ώρα την.. περιγραφή και τα.. γραμμάρια των όσων.. έστω και λίγων πια.. που έτρωγα.. τις θερμίδες που.. υπολόγιζα ότι ξώδευα.. και τις μετρήσεις.. του σακχάρου μου.. με την κατόπινη.. ανάγνωση του ήλπιζα.. να βρω πως.. λειτουργεί αυτό το παιχνίδι.. που έκανε την.. εμφάνιση του.. με αυτό το 480.. κάποτε μου είχαν μείνει.. μόνο 2-3 χάπια.. και πήρα τον γιατρό.. για περισσότερες οδηγίες.. αφού του είπα.. ότι όλα βαίνουν καλώς.. μου είπε να.. συνεχίσω τα χάπια.. και κλήσαμαι και.. ένα ραντεβού την Δεύτερα.. νομίζω ότι ήταν Παρασκευή.. κάθε φουρά που.. περιγράφω αυτήν την μέρα.. κάτι παραπάνω θυμάμε..

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

1262024

 12 / 6 / 2024


.. τότε δεν ήξερα.. ακόμα τι συμβόλιζε.. αυτό το 480.. τώρα και με.. την ιστορία που.. έχω διανίσει τα.. κάπου 10 χρόνια.. πολλές ιστορίες μου.. έχουν εμφανιστεί σποραδικά.. και κάποια έχουν.. ξανά ξεχαστεί λοιπόν.. τι ακολούθεισε αμέσως.. μετά την αποκάλυψει.. αυτού του 480.. η λογική μου τώρα.. μου λέει ότι.. είτε θα με έστελνε.. στον κατάλληλο γιατρό.. αλλιώς αν ήταν εύκαιρος.. να αντιμετωπίσει.. την κατάσταση μου.. γιατί ακόμα δεν.. μου ήρθε η.. συγκεκριμέ μνημή.. πάντως επιβίωσα όποτε.. επιλέγω να σκεφτώ.. ότι κάτι καλό.. μάλλον θα έγινε.. θύμαμαι όμως την.. επομένη με είδε ξανά.. αυτό το θυμάμαι καλά.. είπε στην θεραπεύτρια.. να μου κάνει.. μία ένεση που.. θα έκανε την.. δουλειά για την μέρα.. και μου έγραψε.. και ένα φάρμακο.. που από την επαύριον.. θα το παίρνω.. κάθε μέρα πρωί-βράδυ.. για ένα μήνα..

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

1162024

 11 / 6 / 2024


.. μετά θυμήθηκε πάλι.. την μάνα του.. την γιαγιά μου.. την Δέπσοινα που.. το πρώτο της.. απο σάκχαρο το.. έπαθε στα 49.. της χρόνια και.. αυτός τότε εκεί ήταν.. και είπε στον φαρμακοποιό.. να του πάρει.. και το σάκχαρο.. και ήταν 360.. εν τω μεταξύ.. είχε έρθει και.. ο γιατρός και.. με κάθε επισημότητα πια.. έγινε πελάτης του.. ο παρέρας μου.. σαν άρρωστος δεν.. αισθανόταν ατυχός μα.. κληρονόμος της ασθένειας.. και ο φαρμακοποιός.. δεν ήταν τυχαιρός.. απλά πεπειραμένος και.. τώρα που το σκέφτομαι.. στα 49 μου χρόνια.. και εγώ το ανακάλυψα.. εκείνον τον Ιανουάριο.. του 2014 στον Ευαγγελισμό.. μα εγώ πήγα.. για τα μάτια μου.. ουδεμία άλλη ενόχληση.. δεν είχα και.. στις καθηστερίσεις το.. σάκχαρο μου που.. βγήκε 480 ήταν.. για εμένα απλά.. μία κάποια Παρασκευή βράδυ.. φαίνεται θα το.. είχα συχνά οπότε.. δεν μου έκανε εντύπωση..

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

1062024

 10 / 6 / 2024


.. μετά από 2-3 μέρες.. ενώ οδηγούσε στον.. κεντρικό δρόμο του Μαραθώνα.. και ξάφνου ένιωσε.. να του συμβαίνει.. κάτι πολύ παράξενο.. όπως μου το περίεγραψε.. σαν κάποιος να του.. έβαλε ένα βαρύ.. αμόνι στο στήθος.. εκείνη την στιγμή.. ήταν στο ήψος.. του φαρμακείου του.. έτσι καβάλησε το πεζοδρόμιο.. και εκεί αρχικά νόμιζε ότι.. ήταν καρδιά ή εγκεφαλικό.. και εν πάση περιπτώσει.. το γεγονός ότι.. σε λίγο θα πέθαινε.. στο μυαλό του.. ήταν το θετικό ενδεχόμενο.. φοβόταν περισσότερο μην.. μείνει στην ζωή.. μα άρρωστος όπως.. είχε πάθει και.. η μάνα του.. όταν το έβγαλε.. από τον δρόμο.. φρέναρε για να.. μην πάρει μαζί του.. καμέναν περαστικό.. και αφού ζούσε.. φώναξε στον φαρμακοποιό.. να πάρει τον γιατρό.. για να έρθει..

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

962024

 9 / 6 / 2024


.. ήταν καλοκαίρι του 1999.. είχε πεθάνει η γιαγιά μου.. ήμασταν στο κοιμητήριο.. του Κάτω Σουλίου.. για την κηδεία.. και εκεί που.. ήμασταν όλοι και.. κοιτάγαμε την τρύπα.. και τους νεκροθάφτες.. να κάνουν την δουλειά τους.. την συγκεκριμένη στιγμή.. να τοποθετήσουν το.. φέρετρο στον λάκκο.. απέναντι μου ήταν.. ο πατέρας μου.. και δίπλα του.. ο φαρμακοποιός μας.. εγώ δεν τους είδα.. γιατί “ήμουν σε.. κατάσταση εκτάκτου ανάγκης".. μου τα είπε.. ο πατέρας μου μετά.. λοιπόν μέσα από.. το μουστάκι του.. "σήμερα χάνεις μία πελάτησσα".. και αυτός του.. απάντησε σχεδόν απνευτή.. "βασίζω τις ελπίδες μου.. στους νεότερους"..

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

862024

 8 / 6 / 2024


.. έπρεπα να βραδιάσει.. για να με.. δεχτεί σαν τον.. τελευταίον ασθενή ένος.. πολύ δύσκολου εικοσιτετραώρου.. ίσως και να.. ήταν και ο λόγος.. που δεν μου βρήκε.. κάποια λύση για.. το πρόβλημα μου.. και εγώ απογοητευμένος.. τους καληνύχτισα και.. είχα ανοίξει και.. την πόρτα για.. να αποχωρήσω και.. εκείνη την στιγμή.. στην εκπνοή του χρόνου.. σαν άλλος κύρος Γρανάζης.. του άναψε μία.. κενούργια ίδεα.. και είπε στην θεραπεύτρια.. να μου πάρει.. και το ζαραρό.. και ήταν 480..

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

762024

 7 / 6 / 2024


.. από της 8.. το πρωί μέχρι.. το μεσημέρι περιμέναμε.. έξω από το.. γραφείο του οφθαλμίατρου.. να έρθει η.. σειρά μας.. να με εξετάσει.. και τα αποτελέσματα.. ήταν ότι με.. κάθε μάτι ξεχωριστά.. μία χαρά έβλεπα.. μα για το.. μεταξύ τους ατάκα.. και έπι τόπου.. μου έγραψε ένα.. ραντεβού για τον.. νευρολόγο μπας και.. αυτός βρει κάποια άκρη.. το γραφείο του.. ήταν το διπλανό.. και μία που.. ήμασταν στα πέριξ.. αποφασίσαμε να βγάλουμε.. το υπόλοιπο της μέρας.. στο υπόγειο του Ευαγγελισμού.. να περιμένουμε και.. άλλον έναν γιατρό.. να μας πει.. αν υπάρχει λύση.. στο πρόβλημα μου..

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

662024

 6 / 6 / 2024


.. και βελτιώθηκα τόσο.. που όταν πέρασαν.. οι 3-4 μέρες.. που δουλεύαμε μαζί.. και με χαιρέτησε.. γιατί είχε κανονίσει.. κάποια άλλη δουλειά πριν.. μία χαρά τα.. κατάφερα να δουλέψω.. μόνος μου για.. άλλες 3-4 μέρες.. και με τους πελάτες.. σαν τεχνική υποστήριξη.. όσο πήρε.. η διήγηση αυτής.. της ιστορίας σκοπό είχε.. να θύμηθω κάποια στιγμή.. έστω και σε.. 1-2 μήνες και.. όχι σε μία μέρα.. πάντως μία χαρά αποθεραπεύτικα.. έτσι όταν το.. φθινόπωρο του 2013.. όταν ξύπνησα και.. έβλεπα δύο είδωλα.. είπα να κάνω υπομονή.. και να δω.. μήπως το ξανά κάνω.. μα δεν έτσι.. τον Ιανουάριο του 2014.. κανονίσαμε με τους.. γονείς μου να.. με πάνε στο Ευγγελισμό.. να με εξετάσουν..

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

562024

 5 / 6 / 2024


.. και μπορεί να.. του έδινα 82 euro.. μεροκάματο και τον.. απασχολούσα 5-6 ώρες.. την μέρα αλλά.. τελικά μπορούσαμε πολλά.. τις πρώτες μέρες.. τον χρησιμοποιούσα εκεί.. που εγώ δεν.. μπορούσα να δουλέψω.. και στα ψηλά.. μα και στα χαμηλά.. που είχα καταλάβει.. ότι χολενά.. την πρώτη μέρα.. φύγαμε μαζί.. όταν έφτασα στο σπίτι.. είχα αφήσει το.. αυτοκίνητο μόνο του.. ένα μήνα και.. αποφάσισα να δω.. αν κελικά πάρει.. και το παράξενο.. ήταν ότι πήρε.. και μία που πήρε.. δοκίμασα αν μπορώ.. να το οδηγήσω.. και αφού κουτσά-στραβά.. το κατάφερα έπιασα.. να κάνω πολλές.. βόλτες στα στενά.. της Δάφνης για.. να βελτιωθώ.. έτσι την δευτέρα μέρα.. πήγα μόνος μου.. και όταν αυτός έφυγε.. έκανα ότι μπορούσα.. από δουλειά για.. να βελτιωθώ και εκεί..

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

462024

 4 / 6 / 2024


.. και πήγα.. και πλήρωσα.. πως αλλιώς;.. και γύρισα.. με το που.. έφτασα στο σπίτι.. χτύπησε το τηλέφωνο.. ήταν η πελάτησα.. να με πληροφορίσει.. ότι το σπίτι.. ήταν πια έτοιμο.. και με περίμενε.. να βάλω και.. εγώ την όποια.. τέχνη μου.. της απάντησα λοιπόν.. να περιμένει στο ακουστικό της.. να το κανονίσω.. και να την.. ξανά πάρω.. ήμουν πολύ περίφανος.. με τα πηγαινέλα μου.. στην ΔΕΗ μα.. ήμουν και πολύ.. λογικός για να.. πιστέψω ότι θα.. έκανα την μόνος μου.. την δουλειά.. στο πι και φι.. πήρα τηλέφωνο ένα συνάδελφο.. που ήξερα ότι.. διατηρούσε συνεργείο να.. μου νοικιάσει έναν.. καλό μάστορα για λίγες μέρες.. έτσι την επαύριον.. ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί.. όσο μπορούσαμε..

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

362024

 3 / 6 / 2024


.. πάντως αυτόν τον μήνα.. ποτέ δεν πείνασα.. η αλήθεια ήταν.. ότι εκτός την.. γυμναστική που έκανα.. για να περπατήσω κάποτε.. και τις πνευματικές.. για να περνάει η ώρα.. δεν είχα κάποια.. άλλη ανάγκη για θερμίδες.. ουδεμία σχέση με.. αυτές που είχα.. όταν δούλευα πολύ.. κάπου στην μέση του μήνα.. μου ήρθε μία.. επιστολή από την ΔΕΗ.. που με πληροφορούσε.. ότι αν δεν.. πλήρωνα τον λογαριασμό.. μέχρι το τέλος.. του μήνα.. θα ήταν υποχρεωμένοι.. να μου το κόψουν.. έστι οι ασκήσεις.. σχεδόν διπλασιάστηκαν.. και προς το.. τέλος του μήνα.. με το ίδιο.. τρόπο που ανέβηκα.. έτσι και θα κατέβαινα.. η ΔΕΗ ήταν.. 1-2 χιλιόμετρα μακριά.. μα με μία.. τεράστια ανηφόρα και.. μία πιο μικρή κατηφόρα.. στο ενδιάμεσο..

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

262024

 2 / 6 / 2024


.. όλον αυτόν τον μήνα.. σιγά-σιγά και.. όπου ήταν επιβεβλημένο.. με την βοήθεια.. τυχαίων υποστηριγμάτων.. πχ τοίχοι κάσες έπιπλα κτλ.. ευτυχώς αυτοί οι.. προορισμοί είχαν μεταξύ τους.. αποστάσεις που δεν.. απείχαν περισσότερο από.. τα 3-4 μέτρα.. τα οποία μπορεί.. ίσως κοπιωδώς μα.. τελικά τα κατάφερα.. το δεύτερο ευτυχώς.. ήταν ότι ενώ.. στις οικοδομές η.. κρίση είχε έρθει.. οι αποθήκες τροφίμων.. στο σπίτι μου.. δεν είχαν αδείασει ακόμα.. πάντως τον μήνα.. μία χαρά τον έβγαζα.. αλλά δεν θα.. ήμουν υποχρεωμένος να το επιχειρήσω.. γιατί όταν είπα.. στους δικούς μου.. ότι είχα μείνει.. από πόδι το κανόνισαν.. και κάθε εβδομάδα.. μου έφερναν εφόδια.. περίμενα την μάνα μου.. στην πόρτα μου.. στηριγμένος από την κάσα της.. αφού με έβλεπε όρθιο.. ευχαριστιόταν και αποχωρούσε..

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

162024

 1 / 6 / 2024


.. και έτσι καθήμενος.. από σκαλί σε σκαλί.. αργά-αργά έφτασα.. να κάθομαι πια.. στο πάτωμα του.. πρώτου ορόφου και.. με την βοήθεια.. των λειτουργούντων μέλων μου.. ένα χέρι και.. ένα πόδι σηκώθηκα όρθειος.. ώστε να μπορέσω.. να βάλω το κλειδί.. και επί τέλους.. να ξεκλειδώσω την.. πόρτα του διαμερίσματος μου.. από 'κει και πέρα.. το μαξιλάρι μου.. βρισκόταν κάπου στα.. 3 μέτρα και.. τα οποία και.. τα κάλυψα αλλά.. παρ' όλων που.. νόμιζα ότι δεν νυστάζω.. μάλλον λάθος νόμιζα.. γιατί όταν με.. το καλό το έφτασα.. το εκτίμησα δεόντως.. μα μετά από.. 3-4 ώρες που ξήπνησα.. διαπίστωσα ότι ήταν.. η πρώτη φορά.. στην ζωή μου.. που ανεξαρτήτως με.. το τι έκανα.. ή τι έπαθα.. την άλλη μέρα.. όχι ατσαλάκωτος δεν ήμουν.. μα και τα.. 3-4 μέτρα που.. με χώριζαν από.. την τουαλέτα κινδύνεψα.. να τα διανύσω.. εκείνο το πρωί.. λες να ήταν.. ότι δεν είχα φάει.. πριν κοιμηθώ.. ίσως να μην.. το μάθουμε ποτέ..