Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Πάλι παραλήρημα..

..προσπάθησα να το αποφύγω... άφησα το χρόνο να κάνει τη δουλειά του (είχα και πολύ δική μου δουλειά..) και ξεκίνησα να ασχοληθώ με ένα πιο ανώδυνου θέματος ποστ... αλλά ένα σχόλιο του kapetaniou με επανέφερε στην πρότερη θερμοκρασία.. και το σχόλιο επεκτάθηκε (από μόνο του...) σε πόστ... του έκανα και εγώ τη χάρη να το αναβαθμίσω..
"Πωπω..σκιάχτηκα όταν είδα το μέγεθος του σχολίου σας.. ευτυχώς ένα μέρος έχει άλλο παραλήπτη.. αλλά μάλλον θα υποκύψω στον πειρασμό να απαντήσω (όχι ανταυτής.. απλά σχολιάζοντας) και σε αυτό..:):)Λοιπών.. τα κόμματα τα βλέπω σαν προβολή του παρασκηνίου στο προσκήνιο.. αν μπορούσε να λειτουργήσει η καθημερινότητά μας χωρίς μεγάλα κόμματα, τόσο το καλύτερο.:):)Η αριστερή ιδεολογία μου φαίνεται, σε κάποιους, ως ιδεοληψία και σε κάποιους ως προπέτασμα καπνού.. Ναι..Θέλω να υπηρετούν και εμένα και όλους τους άλλους.. Θέλω παιδεία και πρόνοια. δημόσια διοίκηση. τα δημόσια έσοδα να καταλήγουν σε έργα και υπηρεσίες και όχι σε μίζες και υφαρπαγές..:)Ναι είναι παγκόσμιο το φαινόμενο.. και προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι μικρομεσαίοι είναι το πρόβλημα.. δε γεννούν και δε πεθαίνουν (τι έχουν ακούσει τα αυτάκια μας..).. το κόστος του χρήματος είναι θεμιτό από την εποχή του Θεμιστοκλέος (βεβαίως βεβαίως).. Δηλαδή το χρήμα να παράγει χρήμα εις βάρος της επιβίωσης των ανθρώπων.. Δε θέλω να το ανεχτώ άλλο αυτό!!!Κατά τα λοιπά.. καλό και άγιο να ελέγχεται η αποδοτικότητα της κυβέρνησης. αλλά και οι προτάσεις νομίζω ότι χρειάζονται.. Προτάσεις για το αύριο.. όχι ερμηνείες του Μαρξ.. Αν ζούσε σήμερα κάτι νέο θα μπορούσε να πει..Πωπω.. παραλήρησα πάλι..:):)Την καληνύχτα μου:):)"
Ουφφφ... αισθάνομαι πολύ καλύτερα.. τώρα μπορώ να ασχοληθώ και με το παραγγονισμένο ποστ..

12 σχόλια:

Kapetanios είπε...

Προτάσεις μεσιέ koulpa υπάρχουν να φάν κι κότες :)
Το πρόβλημα δεν είναι αυτό.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ουδείς κάθεται να τις διαβάσει ή να τις ακούσει!
Τώρα εάν επιμένετε ότι δεν υπάρχουν θα με αναγκάσετε να σας γράφω κάθε τρις και λίγο για όλες τις προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε καθημερινή βάση!! :))))( και είναι πολλές παναθεμάτες)
Και για να σας κάνω μια τρίπλα , ποια πρόταση κατέθεσε σήμερα , μέρα προγραμματικών δηλώσεων, ο Κουβέλης ε? :)
Όχι, και να με συγχωρείτε δηλαδή, υπηρέτης σας δεν είναι κανένας( ούτε και δικός μου βέβαια ούτε και κανενός άλλου) κρατικός οργανισμός ή πολιτικός άνδρας!! Πως σας πέρασε από το μυαλό αυτό??
Επειδή χάριν του λόγου ( και στην προσπάθεια να χαϊδέψουν τα αυτιά του κοσμάκη) βγαίνουν τρις και λίγο και μιλούν για την υπηρεσία του πολίτη και τα τοιαύτα?
Σε καμία των περιπτώσεων δεν συμβαίνει αυτό. Ο κρατικός λειτουργός εξυπηρετεί τον πολίτη , δεν τον υπηρετεί! Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε την τρομαχτική διαφορά αυτών των δύο.
Λέτε ότι η Αριστερή ιδεολογία σας φαίνεται σαν προπέτασμα καπνού ( για ποιον άραγε από τους μόλις 14 - και για πρώτη φορά σε ότι έχει να κάνει με τον ΣΥΝ - βουλευτές ?)ή σαν ιδεοληψία.
Φέρτε μου εσείς κάποια άλλη ιδεολογία που να έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο. Φαντάζομαι αναγνωρίζετε τουλάχιστον ότι οποιοδήποτε κέρδος επιτυγχάνεται από τους αγώνες της Αριστεράς έχει μόνο οφέλη για τον εργαζόμενο.
Δεν ερμηνεύω κανέναν Μαρξ, προσπαθώ να πείσω τους συνανθρώπους μου που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να δουν το συμφέρον τους. Προσπαθώ να πείσω τον μέσο Έλληνα πολίτη να πάρει επιτέλους την τύχη στα χέρια του δραστηριοποιούμενος σε σημαντικά ζητήματα που τον αφορούν.
Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις , με απασχολεί και με στεναχωρεί να βλέπω πολίτες που ψηφίζουν με γνώμονα αυτόν που θα τους πληρώσει τα εισιτήρια να έρθουν στην Ελλάδα την περίοδο των εκλογών.
Πικραίνομαι όταν αισθάνομαι το βάρος και την αγωνία φίλων που αναρωτιούνται εάν ο τάδε βουλευτής ( στον οποίον υποσχέθηκαν 5 ή 6 ψήφους) τακτοποιήσει εντέλει το παιδί του σε αυτήν την ρημάδα την θέση στην ΔΕΗ.
Αγωνίζομαι ενάντια σε αυτούς που θέλουν να απομακρύνουν τον κόσμο, ακόμη και από αυτήν την δυνατότητα της έκφρασης μιας άποψης , μέσα από την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία!!
Τέλος πάντων , για να μην τρομάξετε πάλι από το μεγάλο μου σχόλιο σταματώ εδώ και σας καληνυχτίζω :))

koulpa είπε...

kapetanios
Άμεση απόκρηση.. ευχαριστώ:)
Έχετε δίκιο.. έπεσα σε ζαπινγκ στην απευθείας μετάδοση.. άκουσα τόσες μπουρδολογίες όσες φορές είπα να παρακολουθήσω που κι άν κάποιος είπε κάτι ενδιαφέρον το έχασα..
Θα επιμείνω ότι περιμένω να μου προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες ετέθει στη θέση που υπηρετεί.. όχι εμένα προσωπικά.. εμένα σα μέλος του συνόλου των πολιτών.. μάλον η διαφωνία μας είναι στην ερμηνία της λέξης υπηρετώ..:)
Δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον που να θέλω να εξυπρετήσουν.. Τα βασικά που θέλω είναι εκπαίδεση και πρόνοια.. σίγουρα δε διαφωνήτε..:)
Συμφωνώ ότι όλα τα κοινωνικά προνόμια που χάνονται σιγά σιγά σήμερα (8ωρο, σύνταξη, υγεία..) κερδήθηκαν με μάχες από τους αριστερούς των προηγούμενων γεννεών.. Το θέμα είναι αν σήμερα μπορούν να επαναληφθούν αυτοί οι αγώνες.. Οι αγρότες και οι εργάτες που ακολουθούσαν τους τότε καθοδηγητές, ήταν αγνοί άνθρωποι, που όταν πίστευαν κάτι το ακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβια.. Ήταν και επικίνδυνο.. όλα εξαρτούντω από το ήθος του καθοδηγητή..
Δε μπορώ να σας ακολουθήσω (ακόμα;) στην εμονή σας με το σύριζα αλλά εκτιμώ την προσπαθειά σας και βρίσκομαι δίπλα σας σε αυτό..
Τρόμαξα αρχικά γιατί στατιστικά τα μεγάλα κείμενα, όπου τα έχω διαβάσει, είναι υβριστικά.. ξεκίνησα το σκρολ από κάτω προς τα πάνω.. όταν είδα όνωμα υσηχησα λίγω..:):)
Kαληνύχτα και ευχαριστώ για τη συμετοχή και το τσίγκλισμα..:):)

Kapetanios είπε...

Πάντα "κακός"( το ξέρετε εξάλλου:))
Οι εμμονές μου είναι η οικογένεια μου και η θάλασσα με τα πλεούμενα της.
Τα υπόλοιπα είναι η πολιτική μου πεποίθηση :)
Η οποία ,σημειωτέων, δεν εξυπηρετεί εμένα προσωπικά ( μιας και ανήκω στην μεσαία και πάνω οικονομική τάξη της χώρας μου) παρά είναι το επιστέγασμα της ανθρωπιστικής μου προσέγγισης και ιδεολογίας.
Εξάλλου ή χριστιανός μπορεί να είναι κάποιος ή ουμανιστής και εγώ σίγουρα δεν είμαι το πρώτο
Καλημέρα σας :))
«Ο κακός»

koulpa είπε...

kapetanios
Eγώ βαρέθηκα να βλέπω την μιζέρια να αυξάνει γύρω μου σε μια κοινωνία αυθονίας σε σχέση με 30-40 χρόνια πρίν..:):)
Ότι κάνουμε είναι καλήτερο από το τίποτα.. ασχέτως θέσης και κινήτρων:):)
Tην καλημέρα μου:):)

Maria Mikro Analogo είπε...

Πω πω, ξεσπαθώσατε koulpa! Και καλά κάνατε. Καλό μήνα να έχουμε :-)

koulpa είπε...

μαρία
χαχαχα.. δε με φτάνει η αυτανάφλεξη.. έχω και "κακούς" να μου βάζουν φυτιλιές..:):)
Kαλό μήνα και από εδώ:):)

kanataki είπε...

μπορείτε να μου πείτε που στην ευχή χαθήκατε??

υγ τα υπόλοιπα αφήστε τα!

koulpa είπε...

staperdona
Η δουλειά έφαγε τον αφέντη (πάλι):)
Tην καλημέρα μου:):)

Kapetanios είπε...

Μα ελάτε τώρα αγαπητέ μου koulpa :)
Που στην ευχή την είδατε την "κοινωνία αφθονίας σε σχέση με 30-40 χρόνια πριν" !!
Στον δρόμο να βγείτε και να αρπάξετε 10 περαστικούς, πάνω από 20 ευρώ στο παντελόνι τους δεν θα έχουν ούτε οι δύο :))
Δεν έχει μεγάλη διαφορά ξέρετε η εσωτερική μετανάστευση με την εξωτερική. Και οι δυο οφείλονται στην ίδια φτώχια.
Σύμφωνα με έρευνες δε που έγιναν ανάμεσα σε νέους 25-35 χρόνων απεδείχθη ότι κοντεύουμε να φτάσουμε στο σημείο που ήμασταν προπολεμικά!! Μονάχα ένα ποσοστό της τάξεως του 15% φεύγει από το πατρικό του σπίτι πριν παντρευτεί ακόμη κι αν έχει περάσει προ πολλού τα τριάντα!!
Πάμε σε σπιτικά που μένουν Παπούδια πατεράδες και γιοι όλοι μαζί σε διαμερίσματα των 60 τετραγωνικών!
Η εργασία δε της γυναίκας( σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από 30 ή 40 χρόνια όπως λέτε) πλέον, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητη και χωρίς την συνδρομή των πεθερικών δεν γίνεται να στηθούν νέα σπιτικά.
Εκτός εάν εννοείτε την κοινωνία της δανεικής αφθονίας :))
Ε τότε ναι , σίγουρα έχετε δίκιο.
( έχουμε χρεωμένα ακόμη και τα δισέγγονά μας) :))
Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά ( όπως λέει και η «tsaperdona» ) τα ξέρετε και τα ξέρω:))
Σαν να μπήκαμε στο Φθινόπωρο θαρρώ, με τις βροχούλες που πέφτουν σε καθημερινή βάση στην Θεσσαλονίκη.
Για να δούμε πως θα μας πάει φέτος :))

koulpa είπε...

kapetanios
Mα φυσικά δανικής..(και συγνώμη που το θεώρησα δεδομένο).. Μετά το 81 άρχισε να εξισόνεται το life style μας με των "ανεπτυγμένων" χωρων (καλό) χωρίς όμως να εξισωθή η αγοραστική μας δύναμη (καρακατακάκιστο!!).. δανική ευημερία δηλαδή.. και η πορεία συνεχίζεται..
Πριν 30-40 χρόνια οι γωνείς μου δούλευαν 20 ώρες την ημέρα σε καλοπληρωμένες δουλειές.. είχαμε σαν οικογένεια πολλαπλάσιο εισώδημα από το μέσο.. αλλά κρέας.. δις εβδομαδιαίως.. μπανανες, φράουλες κλπ άπαξ αιτισίως και να δούμε.. και το βλέπαμε φυσιολογικό.. κάτι ιδιαιτέρος ακριβό το αφείναμε για τους ονάσιδες,λατσιδες,νιάρχουςκλπ.
Ζήτω της σταπερδόνας λοιπόν:):)
Τυχεροί.. εδώ πρωτοβρόχι δεν ήδαμε..:):)

patsiouri είπε...

Οι γονείς μου δούλευαν και οι δύο και στην ηλικία μου είχαν ήδη εμάς με τα γαλλικά, τα πιάνα και τα μπαλέττα μας.
Εγώ ζώ με την αδερφή μου, δουλεύουμε και οι δύο...η μία ανασφάλιστη, και ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ.
Αρα νομίζω πως αυτή τη φορά με κάλυψε ο καπετάνιος...

koulpa είπε...

patsiouri
..μα κι εγώ συμφωνώ με το καπετάνιο.. σε δανική ευμάρια αναφέρομαι..
Την καλημέρα μου:):)