Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

CV3..Οι πρώτες μου..(ιστορία)


Οι πρώτες εικόνες που θυμάμαι, ήταν στους ώμους του θείου, σε διαδηλώσεις, ίσως γιατί ήταν κάπως έντονες οι στιγμές.. Θυμάμαι βαρκάδες, για ψάρεμα, με το θείο και το μπαμπά στα κουπιά. Μια γαλάζια παλιά ξύλινη βάρκα. Μια αηδία, όταν τα καβούρια δραπέτευσαν στο πορτμπαγκάζ και έκαναν τα χταπόδια κιμά. Τον απόλυτο τρόμο, όταν μπαίνοντας στην κουζίνα, την βρήκα γεμάτη καβούρια να περπατούν αργά και βασανιστικά κατά πάνω μου.
Η πρώτη μου επαφή με την αδικία. Στην αυλίτσα της πρώτης φωτογραφίας στον Πειραιά Έπλυνα να χέρια μου και ανακάλυψα ότι όταν τα κουνώ έντονα και δημιουργείται ισχυρό ρεύμα αέρα στεγνώνουν!!! Έτρεξα να το μοιραστώ με τον πατέρα μου και με μάλωσε γιατί νόμιζε ότι τα σκούπισα στα ρούχα μου.

Το τερατώδες αμερικάνικο ταξί που οδηγούσε ο αδελφός της μητέρας μου.


http://mtubmuseumbus.skynetblogs.be/ Foto=JNLA4I63

Το υπεραστικό Magirus Deutz που ανέλαβε όταν έφυγε από τα ταξί.


Τα συχνότατα ταξίδια στην Τρίπολη. Σταμάταγε το πούλμαν στην Β.Κωνσταντίνου και με πάσαραν από το παράθυρο Καθόμουν στο θρόνο του συνοδηγού και άλλαζα 45αρια δισκάκια στο πικάπ Τον τρόμο τις πρώτες φορές στη θέα του χάους από το παραθυράκι της πόρτας στον κολοσούρτη και τον αχλαδόκαμπο όταν το μπροστινό μέρος του πούλμαν κρεμόταν στο γκρεμό.
Η πρώτη μου τσαντίλα. Μια Κυριακή ωραία αλλά κουραστική. Αναχώρηση με το πατέρα μου από Πειραιά, άφιξη στην Γλυφάδα μετά από μια αιωνιότητα με τα λεωφορεία της εποχής. Μπάνιο. Βόλτα στη μαρίνα. Λούνα πάρκ. Επίσκεψη και μεσημεριανό στο εξοχικό φίλου(ναι ήταν εξοχή η Γλυφάδα το 66) . Κουβέντα κουβέντα κουβέντα.. μελέτησα και ζωγράφισα, από όλες τις γωνίες, το μηχανισμό ενός αναδιπλούμενου τραπεζιού, που μου έκανε εντύπωση (είχα την πετρια εκ γεννητής). Κάποια στιγμή, βράδιαζε πια, έβαλα τις φωνές (πράγμα τόσο σπάνιο που το λάμβαναν υπόψιν όταν συνέβαινε).
Η πρώτη μου επανάσταση (βουβή). Με τον πατέρα μου είχαμε πολύ καλή σχέση. Το μόνο σημείο τριβής ήταν η ημερήσια ποσότητα τροφής που έπρεπε να καταναλώνω. Κάποια στιγμή είπε την μαγική κουβέντα:”Άκου να σου πω, εδώ γίνεται ότι λέω εγώ!”. Άνοιξα κι εγώ την πόρτα και πήρα δρόμο. Δε θυμάμαι που πήγαινα πέρασα μπροστά από το καλλιμάρμαρο από το 1ο νεκροταφείο και με βρήκε τυχαία οικογενειακός φίλος κάπου στη Βουλιαγμένης.
Τα εμβόλια, που μετά το πρώτο, όταν αντιλαμβανόμουν τον παιδίατρο, εξαφανιζόμουν στα πιο απίθανα σημεία, βοηθούμενος και από το μικρό μου μέγεθος.
Την πρώτη μου επαφή με το μπουζούκι, όταν επισκεπτόμασταν οικογενειακό φίλο, θυρωρό σε πολυκατοικία στο κολονάκι και περνούσα ώρες μαγεμένος ακούγοντάς τον να παίζει.
Η πρώτη δική μου καρεκλίτσα. Μεταλλική πολυθρονίτσα μπλε μεταλλικό με κόκκινο πλαστικό πλεκτό κορδόνι. Καθόμουν και παρακολουθούσα τις κοπέλες του ατελιέ να δουλεύουν. Καθόμουν και απασχολούσα τις πελάτισσες που έστηνε η μητέρα μου για την πρόβα. Αυτές ήταν οι πρώτες μου “δουλειές”.
Οι κοπέλες του ατελιέ μαζί με το ανωτέρω θείο είχαν αναλάβει το ρόλο του babysiting. Με πήγαιναν βόλτες με τάιζαν με έπαιζαν και γενικά με κακομάθαιναν..
Η πρώτη μου μπάλα. Μπλε σκούρο με λευκές και κίτρινες τελίτσες σαν έναστρο ουρανό. Κάνανε διάλυμα και πηγαίναμε να παίξουμε στο κοντινό παρκάκι.
Τα άπειρα κουκλάκια μου που αν δεν ήταν όλα παρόντα δεν κοιμόμουν.
Την πρώτη μου ραπτομηχανή. Μια αντίκα επιτραπέζια χειροκίνητη, με την όποια έφτιαξα τα πρώτα ρούχα για τις κούκλες μου, από τα απίθανα ρετάλια του ατελιέ. Ευτυχώς οι γονείς μου δεν ήταν ομοφοβικοί και δε χρειάστηκε να παίζω με όπλα για να αποδείξω πόσο άντρας θα γινόμουν.
Το πρώτο από τα τρία ποτήρια πού έχω σπάσει στη ζωή μου. Είχα και έχω ακόμα μεγάλη εξάρτηση με το νερό. Μέσα σε τόσο κόσμο κανείς δεν καταλάβαινε την ανάγκη μου. Κάποια φορά αποφάσισα να αυτοεξυπερετηθώ. Σκαρφάλωσα σε μια καρέκλα, μετά στο πάγκο τις κουζίνας, άνοιξα το ντουλάπι και τεντώθηκα να φτάσω ένα ποτήρι αλλά δυστυχώς μετά από μακρά προσπάθεια, το μόνο που κατάφερα ήταν να μου γλιστρήσει από τα ακροδάχτυλα στο κεφάλι και μετά στο πάτωμα. Όπααα!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (;)

29 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Τί υπέροχο πλάσμα είσαι κούλπα μου! Πόσο αγαπώ αυτές τις τρυφερές σου αναμνήσεις! Έχεις το χάρισμα να αφηγείσαι πολύ όμορφα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η αύρα σου βγάζει μια σεμνότητα αληθινή και όχι επίπλαστη. Τί να πω; Με συγκίνησες...

Σε φιλώ...
Καλημέρα!!!:)

koulpa είπε...

Καλή μου ghteytria
..κοκκινίζω..
ευχαριστώ.. αμιβαία τα αισθήματα..:):)
Φιλιά και καλημέρες:):)

Maria Mikro Analogo είπε...

Επιτέλους Koulpa! Είχα εφιάλτες με το προηγούμενο ποστ :-Ρ Καλά, εννοείται πως περιμένουμε και συνέχεια, δεν το συζητώ! (υπέροχο το ποστ!). Φιλιά και καλημέρες :-)

If...ιγένεια είπε...

Ωραίες αναμνήσεις όμορφα εξιστορημένες.

σορολόπ είπε...

Το ωραιότερο όλων.. η ραπτομηχανή και το ράψιμο ρούχων για τις κούκλες σας! :))) μα τι πιο φυσικό για ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα σε ένα ατελιέ!? δηλ. το παιδί του ηθοποιού γιατί (συνήθως) θέλει να γίνει ηθοποιός?!

Ωστόσο, έχω μια άλλη παρατήρηση... από πολύ νωρίς την πιάσατε την ιστορία της ζωής σας :) και τα ενδιαφέροντα αργούν μάλλον :))))

I' ll stay tuned!

..καλημέρα! (εε μια φορά να την πω κι εγώ στην ώρα της :)))

a_lexia είπε...

Ναι, ναι! Οπωσδήποτε! (σε ότι αφορά στο ερωτηματικό της συνέχειας).

Αυτή η εικόνα και η μυρωδιά σχεδόν από τα καβούρια που τρώνε το χταπόδι στο πορτ μπαγκάζ... Αν δεν τρως καβούρια σήμερα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εχουν δίκιο οι αναγνώστριές σου ότι είσαι καταπληκτικός.

koulpa είπε...

Γιά να μη τους ξεχάσετε μαράκι:):)
Ευχαριστώ.. με κακομαθάινετε..:):)
Καληνυχτούδια:):)

koulpa είπε...

if..ιγένεια
Ευχαριστώ:):)
Την καληνύχτα μου:):)

koulpa είπε...

σορολόπ μου
χαχα..sex καράτε 2 έργα 2 η αίθουσα κληματίζεται.. μάλον δε θα δείτε εδώ..:):)
see you soon.. in the same catoon..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

koulpa είπε...

a-lexia
Ευχαριστώ για την υποστήρηξη (θα προσπαθήσω..):):)
Δεν έχει τύχει να φάω.. λέτε από εκεί να μου έμεινε γιατρέ μου..:):)
χαχα.. μάλον κατάπληκτος θα μου ταίριαζε περισσότερο..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

σορολόπ είπε...

koulpa μου..

..κρίμαααα, και ψοφάω για... καράτε! χαχαχαχ

..καληνύχτα κι από μένα :)

koulpa είπε...

σορολόπ μου
χαχαχα.. φοβάμαι ότι η μόνη ελπίδα είναι να αρχίσω να ασχολούμαι τώρα με.. το καράτε.. και να σας τα διηγούμε σε 30 χρόνια στο γηροκομείο..:):)

diva είπε...

χαχαχαχα
koulpa μου
τι ..τι να πρωτοσχολιάσω;
Θα οδηγούσατε κάθε ψυχολόγο - πόσω μάλλον μια ψυχαναγκάστρια σαν κι εμένα- σε παραίτηση:-)
Από το παράθυρο..οοπ..έξω το παιδάκι;
Τα κορίτσια που σας κακομάθαιναν;
Αααα η εξάρτηση από το νερό;
Αμ οι κούκλες;
!!!
Speechless diva

koulpa είπε...

diVa μου
χαχαχα μη παρετήστε..:):)
Speek καλέ speek..:):)
Καλησπέρα κι από εδώ:):)

Lady Anti-Blog είπε...

κουλπα
πολλά εξηγούνται τώρα που σε μαθαίνω
..γενναίος του νερού
ραπτομηχανή ;
μην την πας δώρο πουθενά
δεν το συνιστώ
:-ρ
καλημέρα πρωταγωνιστή

koulpa είπε...

lady anti-blog
χαχαχα.. γιατί όχι δώρο ραπτομηχανή; έχω κάνει διάφορα χρηστικά δώρα.. από χηροπέδες μεχρι σέγα και τρυπάνι..:):)
..Είπαμε μη κάνεις αυτά που θέλεις να σου κάνουν.. οι άλλοι μπρέι να έχουν άλλα βίτσια..:):)
Την καλημέρα μου:):)

patsiouri είπε...

Πω πω, κι εγώ για τα μικράτα μου έγραψα σήμερα!

Κώστας είπε...

""Άνοιξα κι εγώ την πόρτα και πήρα δρόμο. Δε θυμάμαι που πήγαινα πέρασα μπροστά από το καλλιμάρμαρο από το 1ο νεκροταφείο και με βρήκε τυχαία οικογενειακός φίλος κάπου στη Βουλιαγμένης.""

Όλοι σηκονώμασταν και φεύγαμε ,είτε μόνοι μας είτε με παρέα για εκέινες τις μεγάλες βόλτες στην πόλη. Εξερεύνηση την ονομάζαμε και το θεωρούσαμε κάτι πολύ φυσιολογικό να αλωνίζουμε την πόλη μια ολόκληρη μέρα. Βέβαια μετά το βράδυ βλέπαμε την έκφραση της...μαμάς η οποία μας έψαχνε όλη την μέρα και τα πράγματα στριμώχνονταν λίγο...
Άλλες εποχές ωραίες...

Καλημέρα

Σοφία είπε...

Φυσικά και συνεχίζεται! Δεν γίνεται να μας το κόψεις εδώ!!

Αυτό με τα κουκλάκια που αν δεν ήταν όλα παρόντα δεν κοιμόμουν, το είχα κι εγώ από πολύ μικρή. Μια φορά στην κούνια μου, δεν ήμουν 2 χρονών, έκλαιγα γοερά και οι γονείς μου δε μπορούσαν να καταλάβουν γιατί. Τελικά βρήκαν ότι ένα από τα κουκλάκια είχε γλυστρήσει μέσα από τα κάγκελα και είχε πέσει στο πάτωμα.

Αχ προβλήματα που είχαμε τότε...

koulpa είπε...

patsiouri
Έρχομαι να σε καμαρώσω λοιπόν..:):)

koulpa είπε...

κώστας
Είμουν κάπου δυόμιση (λίγο πριν την "επανάσταση"..) αργότερα έκανα πιό συνιδητοποιημένες εξερευνήσεις.. αλλά ήταν άλλοι καιροί.. χωματόδρομοι στο παγκράτι.. ελάχιστα αυτοκίνητα.. λιγότεροι κίνδυνοι..:):)
Την καλησπέρα μου:):)

koulpa είπε...

σοφία
Θα το προσπαθήσω..:):)
xaxa..ναι κι εγώ σε αυτή την ηλικία αναφέρομαι.. ε έκαστος με τα πτοωλήματά του..:):)
Την καλησπέρα μου:):)

kanataki είπε...

μόνο 3 ποτήρια σπάσατε???
υγ και γω που σας νόμιζα πιο ζημιάρη!!!

υγ αλλά και να το σκάσετε για ένα πιάτο φαί??

υγ δεν σας έχουν πει, " δεις φαι μείνε, όπου δεις καυγά δρόμο"?
υγ μπας και τα μάθατε ανάποδα???

; P

koulpa είπε...

kanataki
xaxa 3.. τα άλλα πολύ αργότερα..:):)
..ναι μέχρι τα πέντε το είχα καταλάβει ανάποδα.. μετά το κατάλαβα τόσο καλά που δε μπορούσαν να με σταματήσουν..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

patsiouri είπε...

Ξανάρθα κι εγώ να πούμε καμιά μαλακία αλλά με το που μπαίνω στη σελίδα σου αντικρύζω τη φωτογραφία του κούκλου στο κάτω πόστ και αποπροσανατολίζομαι!

koulpa είπε...

χαχα patsioui
..θα περάσει.. εδώ η 7ετία πέρασε..:):)
Είμαι σε χωριό και μπένω απο dialup.. πιό πολύ προσπαθω παρά τα καταφέρνω..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

Angel Vs Life είπε...

oraia pragmata thymasai :o)

koulpa είπε...

anel vs life
Ότι θυμάμαι χαίρομαι.. και χαίρομαι που προλαβαίνω να γράψω κάποια πριν τα ξεχάσω..:):)
Καλώς ήλθατε:):)

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,遊戲基地,情趣用品,色情小說,好玩遊戲區,愛情小說,色情網站,遊戲區,好玩遊戲區,免費成人影片,情色文學,成人影城,a片,好玩遊戲區,85cc成人片,ut聊天室,SEX,情色論壇,色情小說,微風論壇,視訊美女,微風,a片,色情網站,情色視訊,成人圖片,aio,美女寫真,豆豆聊天室,一葉情貼圖片區,美女交友,美女寫真,臺灣情色網,情色論壇,伊莉,手機遊戲,情色文學,成人,A片,正妹,台灣論壇,正妹,AV女優,成人電影,微風,免費小遊戲,正妹,成人小說,遊戲口袋,h漫,kk俱樂部,視訊聊天室,成人文學,美女遊戲,視訊美女,視訊聊天,色情,本土自拍