Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

θέλει αρετή..


..και τόλμη η δημοκρατία.. εκτός του ότι είναι ήδη σε ανεπάρκεια.. η δεδομένη δημοκρατία είναι και ακριβή.. πληρώνουμε.. πολιτικούς.. αποδεδειγμένα ακατάλληλους.. για να διαφημιστούν.. για να εκλεγούν.. για να κυβερνούν.. διαφημιστές για να μας παραπλανούν.. αστυνομία για να μας δέρνει.. μεγαλοκληρικούς για να μας αποκοιμίζουν και να μας ληστεύουν.. μεγαλογιατρούς για να κρατούν στη ζωή αυτούς που η ζωή τους "αξίζει".. δημοσιογράφους να μας παραπληροφορούν.. δικαστικούς για να συνεργάζονται με όλους τους ανωτέρω.. και είμαστε στην καλύτερη θέση.. σχετικά.. "δεν είμαστε και γάζα" όπως διάβασα ότι δήλωσε ο πρετεντέρης..
όλοι αυτοί είναι από τον ακριβό τρόπο που επιλέχθηκαν ακατάλληλοι.. το ξέρουμε τη στιγμή που ψηφίζουμε.
και τι να κάνουμε;
εγώ προτείνω την κλήρωση.. είναι πιο φθηνή.. και στατιστικά.. δε μπορεί.. κάποιος κατάλληλος θα βρεθεί.. σε κάποια θέση.. και να μη βρεθεί.. αν δε μένει αρκετό χρόνο στη θέση ώστε να δημιουργήσει παραοικονομικές δικτυώσεις.. και ελέγχονται τα οικονομικά του.. χειρότερα από τώρα δε θα είναι..
και τι χρειαζόμαστε τους κυβερνώντες;
σκέφτομαι.. και δε βρίσκω άλλη λύση.. το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.. μας υποβάλει την ιδέα ότι η δική μας ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των άλλων.. οι ζωές των μελών του οικογενειακού μας κύκλου έχει μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των άλλων.. οι ζωές αυτών που αποτελούν την κοινωνική ομάδα μας έχει μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των άλλων.. έτσι από τη στιγμή που γινόμαστε μια ομάδα.. κάποιος κατά κοινή ομολογία είναι πιο δυνατός.. γίνεται υπεύθυνος για τις ζωές μας.. αυτό γίνεται σε κάθε ομάδα κοινωνικών ζώων.. και ο πιο δυνατός παίρνει την εξουσία.. και τι αξία έχει η εξουσία χωρίς την κατάχρηση;.. γιατί αυτός που καταλαμβάνει την αρχή.. εξακολουθεί να θεωρεί ότι η δική του ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή όλων των άλλων..
αν στη θέση της ζωής.. βάλουμε καλή ζωή.. ότι κι αν αυτό σημαίνει σε κάθε χρονική στιγμή και τόπο.. δεν είναι και δύσκολο να καταλάβουμε..

σε αυτό το παραλήρημα με ώθησε το ποστ της faraona.. του μικρού

αναλόγου με της παραπομπές του.. και τα τελευταια ποστ της kirki..

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε αλλα από την άλλη δεν λέμε να καταλάβουμε! Αν και τον τελευταίο καιρό σαν κάποια ελπίδα ν α αχνοφαίνεται :) Φιλιά πολλά!

koulpa είπε...

μαράκι μου
για να δούμε τι θα καταλάμουμε..:):)
ευχαριστώ κι απο εδώ για την ώθηση.. είχα μπουκώσει..:):)
καληνυχτούδια:):)

KitsosMitsos είπε...

Να σου πω, όλη η πρώτη παράγραφος (παρόλο που είναι πράγματα γνωστά) μου ξίνισε και πάλι. Γιατί είναι όλα αλήθεια ρε γαμώτο...

faraona είπε...

Κουλπάκο μου ΠΡΟΣΕΧΕ...λες αληθειες που πονάνε...
Εμενα προσωπικα οσο κι αν πονανε πάντως με βρίσκουν σύμφωνη.
Χαιρομαι πολυ που εδωσα ωθηση σ αυτη την αναρτηση...
Σευχαριστω φίλε μου που μοιράστικες μαζί μου αυτα που «μου τρώνε την ψυχή».

φιλια και καλη δουλεια!

Skouliki είπε...

βασικα ναι οταν βλεπεις οτι ο αλλος ειναι χειροτερος εσυ αισθανεσαι καλυτερα ασχετα αν και εσυ εισαι "μελλοθανατος"

δεν ξερω τα πραγματα ειναι ενας μυλος ενας φαυλος κυκλος οσο παμε να τα φτιαξουμε τοσο χαλανε

koulpa είπε...

xaxa kitsosmitsos
μια ξυνίλα την έχω κι εγώ χρόνια.. για να δούμε..:):)
την καληνύχτα μου:):)

koulpa είπε...

faraona μου
αχ οι αγγελιοφόροι την πληρώνουν..:):)
το παλεύω.. αν μου κάνει τη χάρη η μπαταρία του αυτοκινητου να φορτιστεί.. θα φύγω τα ξημερώματα..:):)
καληνυχτούδια:):)

koulpa είπε...

skouliki μου
μύλος πράγματι.. κάτι σα το τζένγκα.. δε ξέρεις πιο τουβλάκι θα κουνήσεις.. και θα σου πέσουν στο κεφάλι..:):)
καληνυχτούδια:):)

Κώστας είπε...

...και η κλήρωση στημένη θα ήταν φίλε koulpa...

Το σκιτσάκι λέει μεγάλη αλήθεια.

Καλό βράδυ!

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

Ο Βασίλης Λεβέντης δεν φιμώνεται απλά γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ ποτέ δεν φιμώνεται ....
http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_9804.html

ΕΝΩ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΑ

Η ακρίβεια αυξάνει και ο έλεγχος του κόστους ζωής είναι χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα.
Η αιτία της απώλειας ελέγχου δεν βρίσκεται στην αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αλλά στο γεγονός ότι η αγορά κηδεμονεύεται από ντόπια και πολυεθνικά μεγαλοτράστ, που έχουν χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και έτσι η πολιτική μας ζωή είναι όμηρος συμφερόντων που επιβάλλουν τις ανήθικες επιδιώξεις τους. Ασχολούμαστε επιπόλαια μόνο με τη SIEMENS, όμως ό,τι έκανε η SIMENS έχουν κάνει όλες οι μεγαλοεταιρείες. Αν κάποιος στ’ αλήθεια ήθελε να βάλει τάξη στη χώρα, θα βρισκόταν μπροστά στο φαινόμενο κατεδάφισης ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος...
Όταν πριν καιρό ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου ανέλυε στο Alter τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, είπε χαρακτηριστικά, ότι τρίτο κόμμα και μάλιστα μεγάλο κόμμα έρχεται ο «κανένας», αφού το εκλογικό σώμα απορρίπτει και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ορθή αυτή η διατύπωση του κ. Χατζηνικολάου, όμως ρωτάμε, όταν τα κανάλια επιμένουν να προβάλλουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και αφού οι λοιπές εντός Βουλής δυνάμεις είναι η αριστερά και η ακροδεξιά, συνεπώς δυνάμεις ανεύθυνες και αδυνατούσες να πείσουν, πώς άραγε είναι δυνατόν να εμφανιστεί, να υπάρξει πολιτικά αυτός ο κανένας;
Ο κανένας για να υπάρξει, πρέπει πρώτα να μπορεί να μιλήσει, πρέπει πρώτα να του επιτραπεί να μιλήσει. Εδώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναγνωρίζουν το πολιτικό κενό, το διαλαλούν, όμως εξοντώνουν και συνθλίβουν σοβαρές νέες δυνάμεις που θα μπορούσαν να το καλύψουν. Έτσι η μόνη ορατή εικόνα του πολιτικού μας συστήματος είναι ένα θλιβερό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο δημιουργείται γιατί δεν έχουμε δημοκρατία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Με το να προβάλλουν συνεχώς τα ΜΜΕ την αριστερά και την ακροδεξιά, δίνουν μεν την εντύπωση ενός εικονικού πλουραλισμού, όμως στην ουσία ναρκοθετούν το πολιτικό μας σύστημα, αφού τα πιστεύω των ιδεολογιών αυτών συγκλίνουν παράξενα στο να δίνουν κούφιες και εξωπραγματικές ελπίδες στους εργαζομένους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και στο να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην Ευρωπα7κή Ένωση και στις ΗΠΑ, ευθύνες που όμως ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και στη συνειδητά υπόδουλη στη διαπλοκή και στη διαφθορά πορεία που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια...
Δεν είναι δηλαδή μόνο αισχρό και ανήθικο ότι φιμώνουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα ΜΜΕ, το μεγαλύτερο έγκλημα έγκειται στο ότι επιτρέπουν στην αριστερά και την ακροδεξιά να δημιουργούν σύγχυση, να στρεβλώνουν τα πράγματα, να ρίχνουν τις ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν.


Θέλουμε πολιτικούς που θα λένε και θα υπηρετούν την ΑΛΗΘΕΙΑ, με τα λόγια, τις πράξεις και τα έργα τους ...! όχι στους πολιτικούς της ''καμαρίλας''
http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_5436.html

η ένωση κεντρώων έχει φιμωθεί από όλα τα μμε λόγο ότι λέει την αλήθεια και προπάντων έχει ονομάσει δημόσιος τους κλεφτες του χρηματιστηρίου δηλαδή τους καναλάρχες!
δείτε τις εκπομπές τις ένωσις κεντρώων μέσο τις ιστοσελίδας http://www.enosikentroon.gr/ και βγάλτε συμπεράσματα για το τι άνθρωπος είναι!!!
είναι ο μονος πολιτικός στην ελλάδα που λέει την αλήθεια!!!
http://www.enosikentroon.gr/



http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_7268.html
...................Ψηφίζεις υποτίθεται άτομα ικανά να διοικήσουν αυτόν τον τόπο, μα αυτή μεταβάλλονται σαν μια γροθιά εναντίον σου. Ψηφίζεις κόμματα υποκρισίας, τα οποία μετα τις εκλογές συμπεριφέρονται ως μεσάζοντες εξυπηρετώντας την διαπλοκή και το κεφάλαιο. Η ανικανότητα οργάνωσης και διοίκησης του κράτους, το πλιάτσικο και η σπατάλη εις βάρος του φτωχού λαού από την εκάστοτε κυβέρνηση του δικομματισμού φτάνει στο όριο φρενίτιδας.
Λαέ της Ελλάδος πρέπει να αντισταθείς!
Έχεις φωνή!
Στύλε το μήνυμα σου, ειρηνικά και δημοκρατικά!
http://www.enosikentroon.gr/

Kaveiros είπε...

Μάλε βράσε....

koulpa είπε...

χαχα κώστας
σε μιά φανταστική κατάστασή.. μπορεί να είναι και οι κληρώσεις αδιάβλητες..:):)
την καληνύχτα μου:):)

koulpa είπε...

ελλην vs chaos
καταρχήν δεν απαντώ σε πολυγραφημένα σχόλια.. αλλά ας κάνω μια εξάιρεση..:):)
ο έλλην είναι βασικός συστάτηκό του χάους.. όπερ ατοπον..:):)
ο λεβέντης καταφέρνει λέγοντας κατα βάση σωστά πράγματα να αυτοαναιρήται γινεόμενος γραφικός..:):)
ωραία τα όνειρα.. αλλά υπαρχει και το καταραμένο ξυπνητίρι..:):)
την καληνύχτα μου:):)

koulpa είπε...

kaveiros
μια συνήθια είναι όλα:):)

Я верю в Сталина είπε...

Καταρχήν ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑ!


Μια χαρά είσαι εδώ, εύγε εύγε!


Κατά δεύτερον ΜΑΡΑΚΙ χρόνια πολλά βρε!


Ότι θα σε έβρησκα εδώ, δεν σε περίμενα...

Я верю в Сталина είπε...

Α! Ναι!


Τα σέβη μου! :)

diva είπε...

Θα με τρελάνετε κουλπίε μου!
Τα γράφετε όλα τόσο λογικά που τελικά έχω πειστεί.
Με κλήρωση, σαφώς:-)

koulpa είπε...

dimosthenis
καλώς ήλθες!!
χαχα ναι καλοβολεμένος είμαι:):)
το μαράκι είναι από τα υδριτικά μέλη.. παλιότερα όποια πέτρα σήκωνες μας έβρισκες από κάτω.. τώρα δεν έχουμε τοσο χρόνο.. και ίσως να μη λάβει τις ευχές σου:):)
την καληνύχτα μου:):)

koulpa είπε...

χαχα diVa μου
σας έπισα;.. δεν ξέρω αν έχοιυμε δίκιο.. αλλά χάιρομαι που συμπλέουμε:):)
την καληνύχτα μου:):)

geokalp είπε...

ακόμα ένα αξιοσημείωτο ποστ!
δε θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο!

koulpa είπε...

geokalp
ευχαριστώ για την ανάγνωση.. και την προβολή..:):)
την καλημέρα μου:):)