Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

αγαπητέ γιώργο..

αγαπητέ γιώργο..

..χαίρομαι κατ' αρχήν που μεγάλωσες πια.. και αναβαθμίστικες από γιωργάκης σε γίωργο.. ο πρωκάτοχός σου ούτε αυτό κατάφερε.. κι αυτό από μόνο του είναι μια συμαντική νίκαη κατά τη γνώμη μου.. να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι μια φορά ψήφισα μεγάλο κόμα.. την πρωτη φορά του κινέζου.. ήμουν μικρός και με έχω δικιολογήσει.. έτσι δεν βοήθησα στην εκλογή σου.. τουναντίον.. αποπήρα.. έως και έβρισα καπιλικότατα όσους σε ψήφισαν.. αλλά δε μπορώ να κρίψω το ΟΥΦ της ανακούφισης που τουλάχιστον τελείωσε αυτή η μαυρογκρί περίοδος..

δε θα σε ενοχλούσα.. αλλά μια και ανέφερες εσύ πρώτος την "συμμετοχή".. είπα να μην γκρινιάζω μόνο.. μα να ζητήσω κι εγώ αυτά που θα ήθελα να δω.. τα οποία βέβαια αν τα πραγματοποιήσεις.. εγώ θα σε ψηφίσω.. αλλά μάλον κανείς άλλος..

για αρχή.. και είναι αρχή.. θα ζητήσω κάτι για την παιδία.. όχι κάτι σοβαρό.. ΚΛΗΣΕ τα σχολεία.. αν είναι να παραμήνουν ως έχουν.. δε χρησιμεύουν παρά σαν πάρκινγκ παιδιών.. μπορει να επιτευχθεί αυτό με λιγότερα έξωδα.. τα παιδιά πρέπει να είναι χαρούμενα να παίζουν και να κινούνται.. για να αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά.. και να μη καταλήξουν κατιφείς συμπλεγματικοί ενήλικοι.. καταλαβαίνουν περισσότερα πριν επιρεαστούν από τις φιλοδοξίες των γωνιών τους και ενοχικές θρησκευτικές κατηχίσεις.. είναι σημαντικό να αναλαμβάνουν εργασίες κατά μόνας και σε ομάδες.. και να μαθαίνουν ότι χρηάζεται ερευνόντας.. να αρχίζουν να ημιαπασχολούνται και να ασφαλίζονται από νεαρή ηλικία.. και όσοι το έχουν μεράκι.. να σπουδάζουν με χαλαρόυς ρυθμούς.. έχει περάσει μιά γεννιά από τότε που οφέλησε οικονομικά η απόκτηση πτυχίου.. το προδόκιμο έχει αυξηθεί.. καλήτερα όλοι να κάνουν χειρονακτικές δουλειές μέχρι τα 40-45.. και να καταλίγουν σε πιό ελαφρές και υπέυθυνες θεσεις προοδευτικά.. θα βελτίωνε και την υγεία του γενικού πληθισμού..

..για την υγεία μπορώ να μιλήσω εντελώς μηχανιστικά.. μια και θεωρώ την ιατρική πολύ παρεμβατική για μένα.. αλλά την χρηάζομαι γι αυτούς που αγαπώ.. και τους θέλω γύρω μου όσο πιό πολύ και όσο πιό υγειείς γίνεται..
οι σχολές παράγουν περισσότερους γιατρούς και παραιατρικούς από όσους χρηαζόμαστε.. μιά εκπαίδευση και μια καθοδήγηση κατά τα φυτιτικά τους χρόνια ως προς τον σκοπό της ιατρικής θα βοηθούσε.. καθώς και ο παραδειγατισμός από άμεση καταδίκη αυτών που μετατρέπουν την υγεία σε παζάρι..

..για τη δικαιωσίνη τι να πω.. έχει πληγεί σοβαρά από τα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων.. αλλά και από τη γκρίζα νομοθεσία που εξυπηρετεί την ερμηνία κατά τα συμφέροντα του πλιοδότη.. από την άλλη δε γίνεται να κάνει χρόνια να δικαστεί μια υπόθεση.. πρέπει να διάζεται και τα τελειώνει στο χρόνο που απαιτήται για την εξέτασή της.. οι καθυστερήσεις εκτώς των άλλων ευνοούν και τα αγειρέματα..

..για τη δημόσια τάξη και τα σώματα ασφαλίας.. μού άρεσε το "προστασίας του πολίτη".. αρκεί να ισχύει.. γιατί μέχρι τώρα το αισθανόμαστε ακριβώς αντίθετα.. μιά καλήτερη επιλογή των κατάλληλων για τη δουλειά δε θα έβλαπτε.. αλλά πάλι στην παιδία γυρνάμαι..

..για τη δημόσια δηοίκηση.. πρέπει να αναθεωρηθεί κάθετα και οριζόντια.. να οριστούν πιές διαδικασίες είναι χρήσιμες.. και ποιές υπάρχουν μόνο για να ταλεπορούν πολίτες και υπαλληλους.. τα ΚΕΚ είναι μια καλή βάση.. πρέπει επίσεις να ανεξαρτητοποιηθεί από κόματα και να μπει στον αυτόματο πιλότο.. με τόσους δημόσιους υπαλλήλους.. θα έπρεπε να μας τα στέλνουν στο σπίτι τα έγγραφα που χρηάζονται.. ακόμα καλήτερα να μην μας απασχολούν.. να τα βρίσκουν μόνοι τους..

..για την άμηνα.. ε καλό είναι να μην την χρηαζόμαστε.. αλλά μια και δεν είναι αυτό ευικτό.. καλή είναι η λύση των μισθοφόρων.. αλλά χρηάζεται και συμβολή όλων στα δύσκολα.. άντί της θυτίας θα πρότινα μια ετίσια επαφή για επικαιροποίηση της εκπαίδευσης.. αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης.. και κατα περίπτωση επίλυση των προβλημάτων και των ελήψεων του καθενός μας..

..για την οικονομία.. ε το βασικό είναι να ελέγχονται τα έξοδα.. το κέρδος γίνεται στην αγορά όχι στην πώληση.. έτσι το δύσκολο είναι να μην ξοδεύονται τα ποσά σε μίζες και ρεμούλες.. στην ελεύθερη αγορά μια μικρή ομάδα μπορεί να γκρεμίσει και να χτοίσει την ελλάδα.. το δύσκολο είναι να βρείς αυτή την ομάδα.. να παρακολουθεί και να ξέρει τι χρηάζεται για να γίνει το κάθε έργο.. και να έχει δεδομένο προυπολογισμό χρονοδιάγραμμα και ποιοτικά χαρακτηριστικά.. στην αρχαία αθήνα όταν ο εργολάβος αν δε παρέδιδε κατά τα συμφωνιθέντα.. στην καλήτερη φυλακιζόταν και δημευόταν η περιουσία του.. δεν είναι κακή ιδέα γενικά.. αν έχεις ένα στιχημα να κερδίσεις είναι αυτό.. πρώτα να πίσεις ότι τα χρήματα πιάνουν τόπο.. και μετά να τα ζητήσεις.. να σημειώσω εδώ.. ο πατέρας σου είναι ο βασικός υπεύθυνος της κατάντιας μας.. μας ανέβασε το βιοτικό μας επίπαιδο.. χωρίς να βρεί τρόπο να ανεβάσει το πολιτιστικό και το οικονομικό.. σα να μας κέρασε μερικές φορές ψάρια αντί να μας μάθει να ψαρεύουμε..

..θα σου έλεγα και για τη θρησκία.. αλλά αυτό δε θα το τολμήσω.. έχω γνωρίσει στη ζωή μου 2-3 χρηστιανούς.. και 2-3 κομουνιστές.. δε ταιριάζει στο χαρακτήρα του ανθρώπου φαίνεται.. δεν καταλαβάινω πως προέκιψε η εκκλησιαστική περιουσία.. ούτε γιατί συντηρήται.. αλλά είναι επικίνδυνο να προκαλείς τους κατα φαντασίαν χρηστιανούς..

αυτά τα λίγα για αρχή καταθέτω σαν συμετοχή.. μα και μόνο λίγα σκάνδαλα να τιμορήσεις πραγματικά.. μπορεί και να μην έχουμε την ντόρα σε δυό χρόνια..

να περιμένω απάντηση; ή θα μιλήσεις με τα έργα σου;

14 σχόλια:

faraona είπε...

Εσυ μια χαρά του την λές ...αυτός θα σ ακούσει?

φιλι΄βρε!και καληνύχτες.

Μετεωρίτης είπε...

Eύγε!!

Ωραιότατα τα έθεσες!!

koulpa είπε...

αααα faraona μου
καλώς τοοοοο :):)
ε ο έχον ώτα ακούειν.. ακούετω.. :):)
καληνυχτούδιααααα:):)

koulpa είπε...

χαχαχα μετεωρίτη μου
είπα να αρχίσω τη συμετοχή.. ίσως επεκταθω σε δεύτερο χρόνο.. αν γλυτώσω το ζουρλομανδία :):)
καληνυχτούδια :):)

diva είπε...

Εκεί που σταματά η λογική..ξεκινά η πολιτική [και όχι ο στρατός].
Εγώ κουλπίε είμαι σίγουρη πως ο άνθρωπος έχει καλές προθέσεις και διαθέσεις αλλά όπως συμβαίνει και στον μικρόκοσμο του λαού..δεν αρκεί η πρόθεση και η διάθεση.
Ο καιρός γαρ εγγύς όμως..
Την πολύ πρωινή καλημέρα μου

geokalp είπε...

πολύ ωραίος!
νομίζω εκφράζεις τα βασικά! τα οποία ΔΕΝ είναι αυτονόητα σε αυτή τη δύσκολη χώρα
ας ελπίσουμε!!

koulpa είπε...

xaxa diVa μου
σπάνιο πτηνόν η λογική.. και να μην την έχεις δε σου λοίπει.. μπορεί να νομίζεις ότι την έχεις.. για να δούμε.. :):)
την καθυστεριμένη καληέρα μου :):)

koulpa είπε...

χαχαχα geokalp
άσκηση συετοχής ήταν.. τίποτα δεν είναι αυτονόητο στην ουσία.. καμιά φορά παρασηρόμαστε.. από τη διάυγια που νομίζουμε ότι έχουμε.. :):)
την καλημέρα μου :):)

KitsosMitsos είπε...

Καλύτερα έργα, γιατί από λόγια έχουμε μπουχτίσει ;-)

koulpa είπε...

xaxa kitsosmitsos
βέβαια θα συμφωνήσω.. αλλά με τα λόγια κερδίζει λίγο χρόνο ανοχής.. :):)
την καλημέρα μου :):)

Σοφία είπε...

Κι εγώ τα έργα περιμένω :-)

koulpa είπε...

χαχα σοφία μου
εμ αυτά τα έργα είναι το θέμα.. για να δούμε.. :):)
καληνυχτούδιααα :):)

Kirki είπε...

είπα κι εγώ να γράψω και να δηλώσω ότι είμαι πιο αισιόδοξη αλλά και λιγότερο αιθεροβάμων.
Την πιο θερμή μου καλημέρα σε όλους-)

koulpa είπε...

kirki
πέρασα.. κάτσε να ξαναέλθω.. :):)
την καλημέρα μου :):)