Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ξεκουνήθηκα!!

ναι ναι.. μετά την προσωπική μου ανάσταση.. που ξώμηνε τόσο καιρό αναρτημένη.. μετά από τις πρώτες κλωτσιές από τη μαριάννα (πρώην γητεύτρια).. που βρέθηκα πρώτη φορά με συμπλόγκερς δια ζωσης.. με έστειλε στο καμπαρε βολτέρ να δώ το ελαφίνι.. και με τράβηξε πρώτη φορά να δω το μαραμή.. (που δεν έγινε τότε.. γιατί εν μέσω ταραχών ματ και δακρυγόνων. απέτυχα να βρω τον ιανό!!!.. και βρέθηκα να πίνω καφέ στο ζόναρς).. μετά τις δυνατότερες και συχνότερες κλωτσιές της ζουζουνας μας.. που με έβγαλε ξανά στο κόσμο.. με τις συναντήσεις και διάφορες ευκαιρίες εξόδου. με παρέλαβε το πεταλούδι και μου έριξε και αυτό μερικές κλωτσιές.. διότι για κλωτσιές ήμουν.. και βγήκα μερικές φορές ακόμη.. με αφορμή τον ίδιο μαραμή.. που έμελλε τελικά να τον δω πρώτη φορά στο καμπαρέ βολτέρ.. και σε κάποιες άλλες παραστάσεις μετά.. κάποια στιγμή έριξε την πρόταση. "πάμε κρητη"; με αφορμή ένα πολύ συμπαθητικό σχήμα.. που είχα ήδη δει.. μιάμιση φορά απο τις τέσσερις..




και είπα ναι.. και το σχεδίασα να δω ένα φίλο στο Ηράκλειο. ίσως και στο Ρέθυμνο. και να μήνω ΣΚ στα χανιά.. μπορεί το πεταλούδι να μη τα κατάφερε.. αλλά εγώ έχω ένα κόλλημα.. όταν δηλώσω κάτι.. πρέπει να το κάνω. παρά τις αναποδιές τις εργασιακές που απαιτούσαν να βρίσκομαι αθήνα.. κατάφερα τουλάχιστον το ΣΚ στα χανιά.. και την παρακολούθηση τουλάχιστον της μιας από τις τέσσερις παραστάσεις.

έτσι την παρασκευή το απόγευμα.. άρον άρον μετά την οικοδομή.. έτρεξα σπίτι και μετά στο λιμάνι.. μετά από δέκα χρόνια ξεκουνήθηκα!!!..





και 5:30 σάββατο πρωί απόβιβάστηκα στη σούδα..




παραδοσιακά πήγαινα για μπουγατσοτηρόπητα με τα πρώτα βήματα στα χανιά.. και μετά για πλήρες πρωινό στο λιμάνι.. μέχρι να ξυπνήσει ο κόσμος.. αλλά πριν την τελευταία φορά είχε μετακομίσει και δε θυμόμουν πού.. έτσι πήγα κατευθείαν για πρωινό..




κατά τις 8:30.. μια και κανένας δεν είχε ξυπνήσει ακόμα.. αποφάσισα να κάνω μια βόλτα δυτικά του παλιού λιμανιού.. που ει χα 20 χρόνια να το κάνω..




έλεγα να περάσω κι από χρυσή ακτή να θυμηθώ τα κατατόπια.. αλλά έχασα τη στροφή. και μετά από 2 ώρες ποδαρόδρομο και περιήγηση.. έφτασα κατευθείαν καλαμάκι..

ο κολλητός μου και η οικογένεια μόλις ξυπνούσαν.. γνώρισα επιτέλους το καταπληκτικό ανθρωπάκι του που έκλεισε 28 μήνες κι εγώ το είχα δει μόνο φευγαλέα στο skype.. μου θύμισε τον πατέρα του.. που περίπου σε αυτή την ηλικία τον γνώρισα.. γέλασα και έλιωσα. με την επιμονή του να τα κάνει όλα μόνος του.. να ανεβαίνει μόνος στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου.. να κατεβαίνει. να παίρνει το καλαθάκι του σουπερμάρκετ με τα ροδάκια και να παλεύει να το κουμαντάρει.. πολύ τύπος.. αν και αγοράκι.. αλητέψαμε οι 3 μας όλη μέρα στα χανιά κάνοντας και διάφορες δουλίτσες.. περάσαμε και από την αίθουσα της παράστασης.. που ευτυχώς την ήξερε ο φίλος μου γιατί ακόμα θα την έψαχνα.. να σιγουρευτούμε..
κι έφτασε η ώρα.. κατά τις 8:30 ξεκινήσαμε.. φτάσαμε 9 παρά.. έχω ένα θεματάκι να πηγαίνω νωρίτερα παντού.. ή καθόλου.. ο φίλος μου αν και ήθελε πολύ να κάτσει έπρεπε να μείνει με τα παιδιά γιατί η σύζυγος δούλευε..
ανέβηκα τα σκαλάκια της εισόδου. σε ένα πανέμορφο κηπάκο.. περιποιημένο. και χρωματιστό.. δεν έχω οπτικό υλικό. δε με ήθελε.. αρχικά δεν έβρισκα το καλώδιο να ξεφορτώσω τη μηχανή.. μετά ξέχασα τις μπαταρίες.. πήρα κάτι άκυρες που τελείωσαν τη στιγμή που προσπάθησα να πάρω τη πρώτη φωτογραφία στο χώρο..
καταρχήν πήγα πριν από όλους.. ακόμα κι ο ιδιοκτήτης είχε ανοίξει κι έκανε εργασίες προετοιμασίας αλλού.. ένας μικρός ανθρώπινος χώρος.. ζεστός.. που σιγά σιγά γέμισε.. με μικρή καθυστέρηση ήλθαν κι οι καλλιτέχνες.


δημήτρης μαραμής, κορίνα λεγάκη και κωνσταντίνος νάρης.. η φωτογραφία και ο κήπος ευγενική προσφορά του cinestef.. μια κι εγώ είπαμε..




από την πρώτη φόρα με τον κληρονόμο και τη ταγκούλη συμπάθησα τη μουσική του μαραμή.. συγγένευε με τον αγαπημένο μου χατζιδάκι.. και να δηλώσω ότι συνέβαλε πολύ και η ερμηνεία της καταπληκτικής ταγκούλη.. (είχε και ένα μαλάκι μεσοπολέμου.. μου θύμισε φωτογραφίες αγαπημένης αδελφής της γιαγιάς μου και συγκινήθηκα..) αλλά το τελευταίο πρόγραμμα με τα νέα τραγούδια και τους νέους συνεργάτες.. πήγε ακόμα πιο πέρα.. ήταν όλα ένα κι ένα.. με κόλλησε περισσότερο το "τανγκό για τρις" με τη δύναμη της ερμηνείας της κορίνας λεγάκη.. οι ευαίσθητες ερμηνείες του κωνσταντίνου ναρη.. μα μάλλον πρέπει να ασχοληθώ ίσως στα πλακάκια μου ειδικά με την εκδήλωση.. μη την περάσω στο ντουκου.. αν καταφέρω να εξασφαλίσω και υλικό. είναι πάντως ελπιδοφόρο για τον πολιτισμό μας.. να βγαίνουν τόσο γλυκά παιδιά.. έξω από την μάντρα των εταιριών..

κυριακή πήγα μέχρι το ρέθυμνο.. οπού γνώρισα δια ζώσης αγαπημένο μυαλό και τρόπο έκφρασης. με γύρισε. με ξενάγησε.. υπέστη την γνωστή μου λογοδιάρροια. με τάισε.. και με παρέδωσε στο λεωφορείο για σούδα..

όπου μπήκα πάλι στο καράβι.. βρήκα βολική γωνιά..





και δευτέρα πρωί επέστρεψα στη πρωτεύουσα.. πλήρης.. ευτυχής.. και υποσχόμενος να το επαναλάβω σύντομα.. ίσως και χωρίς κλωτσιές..

30 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Να πηγαίνεις ρε συ! Και πιο συχνά. Αξίζει...

koulpa είπε...

χαχα kitsomitso μου
θα ακολουθήσω το φωτηνό σου παράδειγμα.. σε σμίκρυνση.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

maya είπε...

τι υπέροχο ποστ !!!!!!!!
το διάβασα όλο με μια ανάσα !
καμία φλυαρία .
όμορφες σκέψεις, μια γαλήνη πολύ δυνατή ...

χαίρομαι αν λίγο συνέβαλλα να νοιώθεις τόσο καλά !

μου άρεσε πάρα πολύ!
όπως και ό,τι είπες για τον μαραμή και τους κορίνα και κωνσταντίνο και βικτωρια

τι ωραίο είναι, όμορφες δημιουργιες απο όμορφους ανθρώπους!
χωρίς στόμφο .
μόνο πραγματικά.
το κάνει ακόμα καλύτερο .

(πάλι ζήλεψα που είδα το παγκάκι του καταστρώματος ...)


φιλιά πολλά
χχχχχχχχχχ

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Κατά το "τραβάτε με κι ας κλαίω" κλωτσάτε με λοιπόν!!

Μπράβρο φίλε μου! Μέσα σε ένα σ/κ Κρήτη... εγώ θέλω τουλάχιστον τόσο για να συνέλθω από το καράβι.
Μπράβο σε "ζήλεψα" όμορφα!

Καληνύχτα!

koulpa είπε...

χαχα πεταλουδι μουουου
ευχαριστώ.. μου βγήκε ασυμάζευτο.. αν και επιγραμματικό.. πως τα κατάφερα πάλι; :):)
μάλον καταφέρνουμε να φτιάξουμε την ατμόσφαιρα γύρω μας.. μάλον είμαστε τυχαιροί που βρήσκουμε ταιριαστά άτομα και καταστάσεις.. :):)
χαχα θα σε ξανακάνω να ζηλέψεις μήπως ακολουθήσεις :):)
καληνυχτούδιαααα :):)

koulpa είπε...

ωωωωω ..καναρινί.. μουυουου
καλώς τοοοο :):)
χαχαχα εγώ είμαι και λίγο θαλασσινός.. θέλω μάλον μέρες στο καράβι για να συνέλθω από τη στερια.. :):)
χαχαχα αν ζηλέυετε ακολουθήστε.. κι εγώ άλλους ακολούθησα.. επιδή ζήλεψα.. :):)
καληνυχτούδια φίλη μου :):)

Skouliki είπε...

κανεις δεν μπορει να ακολουθησε την πορεια του κιτσου!!!
ειναι περααααααααααααα καμπος αυτος

καλα εκανες και η κρητη ειναι ενα απο τα αγαπαημενα μου μερη
αλλος κοσμος :)

koulpa είπε...

χαχαχα skoulikaki μουουου
μα το τόνισα.. σε σμίκρυνση.. που να ακολουθήσεις τον κίτσο.. :):)
αχ ναι.. έκανα κάποιες προσπάθειες να μετακομίσω εκεί.. αλλά δεν απέδοσαν ακόμα.. και τώρα που μεγαλώνουν οι γωνείς.. γίνεται όλο και πιό δύσκολο.. :):)
καληνυχτούδιαααα :):)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ, ΠΑΝΤΑ TETOIA!!!!!!
Zήλεψααααα....
:-)


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

geokalp είπε...

για τα καλά ξεκουνήθηκες! αυτά είναι, πολλά σε ένα! ότι πρέπει για ένα καλό ΣΚ!
την άλλη φορά με πανιά εύχομαι!

τη καληνύχτα μου

koulpa είπε...

xaxa γλαρένια μου
ευχαριστώωωωω :):)
πέρασα καταπληκτικά.. και με οθεί να το επαναλάβω.. :):)
καλημερούδιααααα :):)

koulpa είπε...

geokalp μου
και θα ήταν πιό ενεργητικό αν ο κολητός μου στο ηράκλειο.. μετά από 3 χρόνια που δεν έφυγε από κρήτη.. δεν τύχαινε να έλθει για επιτακτική δουλειά στην αθήνα ακριβώς αυτή τη κυριακή.. αλλά τώρα που πήρα φόρα το μελετώ για το μεθεπόμενο ΣΚ.. :):)
χαχαχα είχε πέσει η ιδαία πρόπερσι.. για συμμετοχή σε διεθνή αγώνα που περνούσε από ρέθυμνο και ηράκλειο.. αλλά εκτός από τις αναστολές για τη φυσική μου κατάσταση.. ήθελε και μεγάλη οικονομική επένδυση για διάφορα ηλκτρονικά βοηθήματα απαιτούμενα για διεθνείς αγώνες.. φέτος το καλοκαιρι το συζητάμε για βόλτα αν έχουμε χρόνο.. :):)
χαχα μαγιό είχα πάρει μαζί μου.. αλλά χρηάστηκα περισσότερο το μπουφάν.. μεγαλώνω..... :):)
την καλημέρα μου :):)

Yannis Petsas είπε...

Έχω 20, αν όχι 30 χρόνια να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν ήμουν ποτέ των ταξιδιών τελικά αλλά τελευταία είναι σαν να μου λείπει κάτι, υποψιάζομαι πως είναι κάπου σε κάποιο νησί, αλλά χωρίς μουσικές και βαβούρα. Άλλο θα μου πεις. Σωστά, ό,τι του λείπει του καθενός όμως, έτσι δεν είναι;
Να το επαναλάβεις.

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Το διαβασα μονορούφι!

koulpa είπε...

xaxa γιάννη μου
εμένα με φωναζε κλοσάρ ο πατέρας μου.. αλλα την τελευταία δεκαετία είχα χορταριάσει.. :):)
ε ναι ότι του λείπει του καθενου.. εγώ βλέπω να πέρνω τους δρόμους αυτό το καλοκαιρι.. να δούμε κι όλας.. όλο υποσχέσεις είμαι.. :):)
καληνυχτούδιααα :):)

koulpa είπε...

χαχαχα σοκκολατοπορτοκαλάκι μου
κι εγώ μονορούφι το έγραψα.. χαρά στο κουράγιο σου.. :):)
καληνυχτούδιααααα :):)

ZouZouna είπε...

E, κάποτε κουνιούνται και οι βράχοι!!!
άντε και καλά ξεκουνήματα πάντα ! με ή χωρίς λουκουμάδες !!!!

koulpa είπε...

χαχα ζουζούνιόν μοου
ναι.. σα rolling stone ένα πράμα :):)
χαχα εχαριστώωωωω.. και για τους λουκουμάδες και για τα τιραμισού.. :):)
καλημερούδιαααα :):)

katrine είπε...

Δικαιούμαστε να κάνουμε και για τον εαυτό μας πράγματα! Έστω και για λίγο. Με ομορφιές πέρασες Κούλπα μου. Ευχή και για άλλα σύντομα!
Καλημέρα καλημέρα

Αλεξάνδρα είπε...

Κι άλλη φορά χωρίς κλωτσιές. Τα ταξιδάκια και μάλιστα με φίλους να περιμένουν στον προορισμό και μουσικές να γεμίζουν νότες την καρδιά είναι τα καλύτερα.

Για να μην πω ότι η Κρήτη είναι από τους πολυ αγαπημένους μου προορισμούς και την επισκέπτομαι συχνά. Ιδιαίτερα τα Χανιά είναι λατρευτά.

Να περνάς υπέροχα!!

koulpa είπε...

xaxa katrine μου
καταπληκτικά πέρασα.. και μου άνοιξε την όρεξη για περισσότερα.. :):)
όλο και κάπου θα πηγαίνω.. ελπίζω :):)
καληνυχτούδιαααα :):)

koulpa είπε...

xaxa αλεξάνδρα μου
τους φίλους τους διαλέγουμε γι αυτό δε τους παιδεύουμε.. το συγκεκριμένο που συνάντησα στα χανια.. μου τον έφερε η τύχη.. ήταν ένα διαολάκι.. σε διπλανη πολυκατοικία διπλανο μπαλκόνι.. ούτε τριών.. κι εγώ ούτε τεσσάρων.. περάσαν 42 χρόνια.. :):)
ιδιαίτερα στα χανιά.. την πρώτη φορά που πήγα.. θα μπορούσα και να μην γυρίσω αν δεν είχα κάρβουνα στη φωτιά εδώ.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

If...ιγένεια είπε...

Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα :D
Φυσικά και να το ξανακάνεις.. :)
(χωρίς κλωτσιές ;p)

bluesmartoula είπε...

Κουλπάκι μου αγαπημένο! Χαίρομαι τόσο πολύ που πέρασες τέλεια...Ζηλεύω - αλλά δεν το λέω, όχι δηλαδή το λέω, αλλά δεν ζηλεύω εσένα, ζηλεύω την δυνατότητά σου να πάς ταξιδάκι....
Να το ξανακάνεις αφού μπορείς κι άσε μας εμάς που δεν μπορούμε ούτε για ένα καφεδάκι να τα καταφέρουμε να πάμε....
Σε φιλώ γλυκά

koulpa είπε...

ωωωω if..ιγένεια μουουου
πουσαι συ φάτσααα;; μου έλειψες από τα μπλονγζζζζ :):)
χαχα θα το επαναλάβω που θα πάει; :):)
καληνυχτούδιαααα :):)

koulpa είπε...

χαχα bluesmartoulis μουουυ
χάνεσαι κι εσύ.. :):)
έλα μωρέ καλοκαιριάζει.. ούτε ένα καφέ στο θυσείο δε θα καταφέρουμε;; :):)
καληνυχτούδιαααα :):)

Skouliki είπε...

αντε ξεκουνησου παλι ν α κανεις αναρτηση
αχαχ

καλησπερα! καλο μηνα

μαριάννα είπε...

Πολύ σε χάρηκα! ;)

Φιλιά! Και καλή αρχή!

koulpa είπε...

χαχα σκουλικάκι μου
τώρα σε είδα.. ποσταρα τελικά.. μα έχουμε κι άλλα μπλογκζζζ.. :):)
καλησπερούδιαααα :):)

koulpa είπε...

χαχα μαριάννα μου
ε σου χρωστώ την πρώτη αναφορά στο μαραμή.. άσχετα που δε τα κατάφερα την πρώτη φορά.. και τοπρώτο μου ξεκούνημα που με έστειλες να ακούσω το ελαφίνι.. :):)
καλησπερούδιαααα :):)