Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

με πήρε ο ύπνος κι έγειρα..




1953.. ο πατέρας μου είχε πιάσει πρωινή δουλειά για την οικογένεια.. απογευματινή για το χαρτζιλίκι.. και νυχτερινό σχολείο.. κάποιο σάββατο έφυγε από το νυχτερινό να προλάβει να πάει σε ξάδελφο στο μαρούσι.. να βοηθήσει στην προετοιμασία του γλεντιού του γάμου του την κυριακή.. μια και δε κατάφερε να κοιμηθεί.. κατέβηκε στην αττική και πήρε τον ηλεκτρικό να κάνει καμιά βόλτα να περάσει η ώρα.. τον πήρε ο ύπνος.. και πηγαινοερχόταν πηραια-αττική ώσπου τον πήρε χαμπάρι ο μηχανοδηγός που ήταν γνωστός.. αλλά το γάμο τον έχασε..
1974.. είχα πάει στους προσκόπους.. ο πατέρας μου δε με άφηνε να πάω επι 7ετίας.. και πήγα σχετικά μεγάλος στη μεταπολίτευση. στην πρώτη εκδρομή.. έπρεπε να ετοιμάσω στολές υλικά.. φαγώσιμα πολλά και διάφορα.. κάποιες ξυλοκατασκευές που είχα αναλάβει.. το σάββατο.. τελείωσα αργά απο σχολείο προπονήσεις ωδεία γλώσσες.. κι άρχισα βράδυ να προετοιμάζομαι.. με πήρε το πρωί.. κι εκεί που περίμενα να περάσει η ώρα να ξεκινήσω.. με ΠΗΡΕ Ο ΎΠΝΟΣ!!!.. καθισμένος στην καρέκλα της κουζίνας.. και δε τους πρόλαβα.. έτσι παράτησα στολές και κατασκευές.. πήρα τα φαγώσιμα.. και πήγα με τα ξαδέλφια μου στο πάρκο για πικ-νικ και παιχνίδι..
2010.. συνήθως ετοιμάζομαι για τους αγώνες ιστιοπλοΐας το πρωί λίγο πριν ξεκινήσω.. εχθές με έπιασε προκοπή.. μετά από μια βαριά και άυπνη εβδομάδα.. τελευταία στιγμή.. άρχισα να ετοιμάζομαι. πήρα μακρυμάνικα μακό μήπως βρώ ήλιο.. έψαξα και βρήκα νιτσεράδες και μποτάκια γιατί άκουσα για μπουρίνι.. αγόρασα καινούρια παπούτσια αθλητικά.. έκατσα και έφτιαξα 2 ντουζίνες τοστάκια και έκατσα και τηγάνισα και ομελετίτσες για να τους βάλω.. έβαλα τα μισά στην κατάψυξη. και παγοκίστες και νεράκια.. για να έχουμε και για την επιστροφή.. όταν τελείωσα.. φοβόμουν πιά να κοιμηθώ.. έκανα μερικές δουλειές στο σπίτι.. κατά τις 6 έφαγα ντύθηκα στολίστηκα νοικοκυρεύτικα.. κι έκανα ένα δυνατό καφέ να περιμένω την ώρα της αναχώρησης.. κατά τις 7 με ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ.. καθιστό στην πολυθρόνα!!!!!.. ξύπνησα 11:25.. 25 λεπτά μετά την εκκίνηση!!
οι δικοί μου πήγαν.. πέσανε σε μπουρίνι.. πάθανε κάποιες μικροζημιές.. βραχύκαννε μέχρι το κόκκαλο.. και τερμάτησαν 4οι..
ηθικό δίδαγμα
α: άλλη φορά θα προτιμώ να κοιμάμαι παρά να ετοιμάζομαι
β: και να μη πάω.. καλά τα καταφέρνουν
το άλλο θα είναι ΠΣΚ.. για πόρο.. ελπίζω να μην επιβαρυνθώ πολύ όλη την εβδομάδα...
το παρόν το γράφω.. χωρίς να ξέρω πότε θα ποσταριστεί.. μέσα σε όλα περνώ και δύσκολες ιντερνετικές εβδομάδες.. αμελώ και να απαντήσω στα σχόλια.. που θα πάει θα φτιάξει..

26 σχόλια:

An-Lu είπε...

Την επομενη φορα θα το πετυχεις!

Κώστας είπε...

αυτό που δεν μας είπες είναι αν εν τέλει ήταν καλύτερα που δεν πήγες αυτό το ΣΚ για ιστιοπλοια...οι άλλοι πέσαν σε μπουρίνι, βράχηκαν ως το κόκκαλο, πάθαν και μικροζημιές κι εσύ ήσουν...φρεσκαδούρα από τον ύπνο :)

VAD είπε...

....στου καραβιού την πλώρη...":)))

Δεν επαθες και τίποτε,ξερω καποιον που δεν κατάφερε ποτε να πάρει το πτυχίο του,γιατί δεν μπορούσε να ξυπνησει όταν εγραφε πρωινό μάθημα,μετά από τέσσερα χρόνια στο πτυχίο φρονιμως ποιών τα παρατησε κι επεσε για...ύπνο:))

geokalp είπε...

το ζήτημα είναι ότι χρειάζεσαι λίγο ύπνο!!! γιατί θα κλατάρεις!!!
πάντως, εάν κοιμηθείς λίγο, στον επόμενο αγώνα θα είσαι από τους πρώτους που θα φτάσουν στην εκκίνηση!!! ;)

koulpa είπε...

χαχα an-lu μου
ελπίζω να συνεχιστεί η παρούσα συχνότητα.. και να αργήσει να μου ξανασυμβεί.. :):)
καληνυχτούδιααα :):)

koulpa είπε...

χαχα κώστα μου
μα μου αρέσουν τα μπουρίνια.. ζωντανεύω.. φρεσκάρομαι.. μπορεί να βλαστημούσα και να κατέρεα από την κούραση λόγο αυπνίας.. αλλά δε θα μετάνιωνα.. :):)
πάντως κι έτσι καλά πέρασα.. δεν έχω παράπονο.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

koulpa είπε...

χαχα vad
προσφιλέστατο άσμα.. και προσφιλέστατη δραστηριώτητα.. αλλά κυρίως στο πλάι στα ρέλια ανάλογα με τις ανάγκες της πλεύσης.. :):)
χαχα ε 4 χρόνια είναι αρκετά.. πόσο να επιμήνεις.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

koulpa είπε...

χχαχαχα geokalp μου
από μωρό θεωρούσα τον ύπνο χαμένη ζωή.. αλλά έρχεται το σώμα και απαιτεί τα δικαιώματά του κάποιες στιγμές.. :):)
χαχα μα πάντα φτάνω πρώτος.. μισή ώρα νωρίτερα τουλάχιστον από το ραντεβού.. οι δικοι μου το ξέρουν οτι αν δεν είμαι εκεί σε ραντεβου.. μαλον δεν είμαι σε θέση να εμφανιστώ.. ούτε καν με περιμένουν.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Ανώνυμος είπε...

...Να πας !!!!!!!! να πας!!!!!!!!!
εστω και χωρις τοστακια... έστω και άυπνος...αν μη τι αλλο κρίμα τα παπουτσακια...ένα βρέξιμο τους το χρωστας.... περνανε οι δύσκολες βδομαδες ... έστω και οι μη-ιντερνετικα δύσκολες...

Skouliki είπε...

θα σε μπουγελωνω να ξυπνας :))

koulpa είπε...

χαχα κασταλια μου
ναι ναι.. θα κοιτάξω να είμαι ξεκούραστος στα επόμενα.. και χωρίς τοστάκια μια χαρά είναι.. και είχα πάρει και μια ντουζίνα ζαμπονάκια.. αλλά όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα.. :):)
καληνυχτούδιαααα :):)

koulpa είπε...

χαχαχα skoulikaki Μου
έχω κοιμηθεί δεμένος στα ρέλια σε φουρτούνα και το κύμα να με χτυπά.. κοιμάμαι μια χαρά για καμια ώρα μέσα στο νερό (κυριολεκτικά).. πριν αρχίσω να ξυπνάω.. :):)
τώρα στο καναπέ δε το έχω δοκιμάσω.. θα σε ειδοποιήσω την επομενη φορά να κάνεις τον πηροσβέστη.. :):)
καληνυχτούδια :):)

Σοφία είπε...

Κι εγώ σε κατάσταση γενικότερης υπνηλίας είμαι... δες το ποστ που έκανα σήμερα... τις ίδιες εικόνες έχουμε... ζζζζζ.....

KitsosMitsos είπε...

Τον είχες ανάγκη όμως οπότε χαλάλι του ;-)

koulpa είπε...

xaxa σοφία μου
εγώ γενιά δεν είμαι.. αλλά ειδικά το ευχαριστήθηκα.. :):)
χαχα έρχομαι να δω.. :):)
καληνύχτα και καλό μήνα :):)

koulpa είπε...

χαχα kitsomitso
έτσι είναι.. ήλθε η ώρα που έγινε απαιτητός ο ύπνος.. :):)
καληνύχτα :):)

Skouliki είπε...

ωραια να φοραω και βατραχοπεδιλα !!

katrine είπε...

Το φοβάμαι τόσο μη το πάθω αυτό, που όταν έχω κακονίσει κάτι εξαιρετικό που δε θέλω να το χάσω με τίποτε απλά λαγοκοιμάμαι!!
Εδώ σα να μου φαίνεται πως σου βγήκε σε καλό ο ύπνος Κούλπα μου!!

Περιμένουμε τα του Πόρου.
Καλό ΣΚ

Katerina είπε...

τυχαία σε βρήκα!!
μου αρέσει πολύ ο χώρος σου!1


καλημέρααααααα

koulpa είπε...

xaxa skoulikaki Μου
θα φορέσεις βατραχοπέδιλα για να με αρχίσεις στα χαστούκια να ξυπνήσω ή θα μου ρίξεις τόσο νερό που θα πνηγούμε;.. να ξέρω να κοιμηθώ με μπρατσάκια.. :):)
χαχα έτσι κι αλλιώς τελείσε η σεζόν.. μετά το πάσχα πάλι.. :):)
καλησπερούδιαααα :):)

koulpa είπε...

χαχα katrine Μου
κι εγώ.. δε κοιμάμαι αμα δω κι αργώ.. έτσι είναι η πρώτη φορά που έχω χάσει αγώνα.. αλλά οι αντοχές έχουν μειωθεί.. και ο ύπνος ήλθε απαιτητικός.. ναι καλά ήταν ξεκουράστηκα.. και τελικά στου πόρου που τον περίμενα πως και πως.. δε τα κατάφερα λόγω ανηλημένων υποχρεώσεων.. μετά το πάσχα πάλι.. :):)
καλησπερούδιααα :):)

koulpa είπε...

χαχα katerina
καλώς ήλθες.. η τύχη βοηθά τους τολμηρούς.. :):)
ευχαριστώωωω.. αν και αντιπροσωπευτικά είναι κυρίως τα παραλληρήματά μου.. και κρατιέμαι τελευταία.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

Ra Ma είπε...

Δεν θα κλείσω ραντεβού μαζί σου!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα ...αν δεν το κατάλαβες άλλαξε ε? χα,χα,χα

Ειρήνη είπε...

Τώρα κατάφερα επιτέλους να διαβάσω τα ..παθήματά σου (άσε, πήζω...). Μήπως να κοιμόσουν καμιά βδομάδα σερί να στανιάρεις; Κι ας το θεωρείς χαμένο χρόνο, να δεις που δε θα είναι!

(Ουφ.. κι εγώ ένα πρόβλημα με τον πρωινό ύπνο το έχω, κατά τις 4 νυστάζω και το πρωί άντε να σηκωθώ... )

Την καλημέρα μου (0:53πμ γαρ) και τα φιλιά μου. Επιστρέφω στο διάβασμα.

koulpa είπε...

xaxa marconi
τουλάχιστον οι δικοί μου ξέρουν ότι αν δεν είμαι μισή ώρα πρίν.. δε θα πάω.. και δε θα με περιμένουν.. :):)
χαχαχα δε βαριέσαι.. αφού συναντιόμαστε χωρίς ραντεβού δεξια αριστερά.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

koulpa είπε...

χαχα ειρήνη μου
δε βαριέσαι.. κι εγώ μετα δυσκολίας παρακολουθώ.. μια τα εκτώς μια τα προβλήματα σύνδεσης.. :):)
με κοροιδεψαν.. λεγαν ότι μεγαλώνοντας χρηάζεσαι λιγότερο ύπνο.. αλλά εγώ από μωρό γύρω στις 4 ώρες κοιμόμουν.. και τράβαγα και 4-5 μέρες σερί αν χρηαζόταν.. τώρα χρηάζομαι παραπάνω.. κι όταν δε κοιμηθώ την επομένη κουτουλάω.. :):)
καλημέρα και καλό διαβασμα :):)