Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Ξύπνα αράπη μου..

Ξύπνα αράπη μου

..ναι σε σένα λέω.. τον περιούσιο.. που σε έπεισαν ότι είσαι ανώτερος από τους μετανάστες.. ήσουν αράπης όταν μετανάστευες στην αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.. ήσουν δούλος όταν μετά τα ηρωικά.. σε πουλούσαν σα τα βόδια με το κεφάλι.. για να δουλέψεις στη γερμανία την αμερική την αυστραλία και τη νότιο αφρική.. και είσαι αράπης ακόμα για τον σημερινό βορειοευρωπαίο..

η νύχτα τέλειωσε (;)

..μπα.. η νύχτα θα κρατά όσο κοιμάσαι.. είναι δικιά σου νύχτα.. δικό σου σκοτάδι.. εσύ κοιμάσαι βλέποντας όνειρα ηρωικά.. εσύ νομίζεις ότι πέρνεις αξία κατατασόμενος σε αγέλες.. ποδοσφαιρικές.. κομματικές.. σφαίρες συμφερόντων.. απαρνούμενος κάθε βούληση.. σα το βόδι που βαριεστημένο πάει να συναντήσει τον σφαγέα του..


τ' αστέρια χάθηκαν (;)

..αμ δε.. το σταρ σύστεμ εξακολουθεί να σε θαμπώνει.. δε καταλαβαίνεις ότι είναι το τυράκι στη φάκα σου.. δε καταλαβαίνεις ότι αυτός που απολαβμάνει όσα θαυμάζεις.. το κάνει εις βάρος σου.. δεν υπάρχει ηθικός τρόπος να βρεθείς στη θέση τους.. αν κάποια στιγμή κερδίζεις πολλά χρήματα.. είναι γιατί καταφέρνεις να υπερκοστολογείς τις υπηρεσίες σου.. δηλαδή να κλέβεις αυτούς που πέφτουν στην ανάγκη σου..

πρέπει να φύγεις (;)

..και τι κέρδισες όταν έφυγες;.. έζησες καλύτερα. βοήθησες τους δικούς σου να επιβιώσουν.. αλλά.. συγχρόνως έπαιξες το παιχνίδι τους.. έδωσες το δικαίωμα σε αυτούς που σε οδήγησαν στη φυγή να συνεχίσουν ανενόχλητοι να κάνουν το ίδιο και στους απογόνους σου.. ήταν ο τόπος που σε έδιωξε;.. ή μήπως αυτοί που τον κυβερνούσαν; αυτοί που τους άφησες την τύχη σου στα χέρια τους;.. αυτή τη φορά λέω να μη φύγουμε εμείς..
να φύγουν αυτοί.. και χωρίς τα ματωμένα κέρδη τους..

10 σχόλια:

Skouliki είπε...

τελικα ο μονος πλουτος που εχουμε ειναι μεσα μας ..τιποτα αλλο

koulpa είπε...

αχ skoulikaki μου
δε βλέπω πολλούς να το κατανοούν.. :):)
καληνυχτούδιαααα :):)

AYTAPKEIA είπε...

Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:
4 ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA σε Ινδονησία-Καμτσάκα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι εγωμανείς πολιτικάντηδες εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ;;;
http://www.volcanolive.com/news.html
http://www.iceagenow.com/Volcanic_activity_increasing_worldwide.htm
http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

Κώστας είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο....δυστυχώς.

Skouliki είπε...

καλο μηνα
δεν ειναι αναγκη να το ξερουν ολοι αρκει και οι λιγοι αρκει και ενας :)

faraona είπε...

Να ευχηθώ κι απο τούτο το παραθύρι
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ!!!

koulpa είπε...

αυταρκεια
κακός σύμβουλος ο πανικός.. :):)

koulpa είπε...

αχ κώστα μου
δυστυχέστατα.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

koulpa είπε...

χαχα skoulikaki μου
..μόνο ένας;.. μοναξιά.. :):)
καληνυχτούδιααα και καλό μήνα :):)

koulpa είπε...

faraona μου
ευχάριστώ κι από εδώ :):)
καληνυχτούδιααα :):)