Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

αυτόματη δημοκρατία..

..δε νομίζω ότι υπάρχει.. όταν δίνουμε στους άλλους.. το προνόμιο.. και κυρίως την υποχρέωση να μας αντιπροσωπεύουν.. θα κάνουν ότι τους συμφέρει.. αν η αρχή δείχνει τον άνδρα.. φαίνεται ότι δεν έχει και σοβαρή ποιότητα..
..μια και δε νομίζω ότι υπάρχει τζάμπα γεύμα.. που λένε οι υπερπόντιοι (αμερικάνοι).. έχουμε την υποχρέωση να ασχοληθούμε αυτοπροσώπως.. με κάθε τρόπο και κάθε μέσο..
..πρέπει η ομάδα και το κόμμα μας.. να είναι οι διπλανοί μας.. οι γύρω μας.. αυτοί με τα ίδια προβλήματα.. με αυτούς πρέπει να ΄συνενοηθούμε.. να συμφωνήσουμε.. να δράσουμε..
..το να δίνουμε μεγάλο μέρος των εσόδων μας στα φροντιστήρια.. δεν εξασφαλίζει στα παιδιά.. ούτε παιδεία.. ούτε εκπαίδευση.. ούτε το χειρότερο επαγγελματική εξασφάλιση.. μόνο μια εσφαλμένη κοινωνική καταξίωση.. αγκύλωση που έπρεπε να έχουμε ξεπεράσει από την μεταπολίτευση..
..η παιδεία ξεκινά στο σπίτι.. με το παράδειγμα.. αν δεν έχουμε φυσική ροπή προς το σωστό και το δίκαιο.. ας το κάνουμε καταναγκαστικά.. έστω και σα παράδειγμα για τα παιδιά.. ίσως είναι το μόνο καλό που μπορούμε να τους προσφέρουμε..

4 σχόλια:

geokalp είπε...

αυτά είναι τα πραγματικά δύσκολα!!
προσπαθώ...

koulpa είπε...

ax geokalp μου
μα είναι δύσκολα; αν αφαιρέσουμε τις κοινωνικές συνθήκες;.. :) :)
συνέχισε την προσπάθεια.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

tzonakos είπε...

Μα μετά τη μεταπολίτευση όλοι λέγαν στα παιδιά τους να γίνουν δικηγόροι, γιατροί ή στρατιωτικοί. Και καλά για καλή ζωή. Εντάξει μερικοί γίναν και παπάδες. Ακόμα καλύτερη ζωή. Τσάμπα.
Στραβά αρμενίζουμε κι αυτο ειναι σίγουρο.

koulpa είπε...

εμ tzonako μου
όταν διώκεται η δημιουργηκότητα και λοιδωρήται.. όταν απορίπτεται η χαράτης δημιουργίας.. και θεοποιήται η απραξία.. δεν υπάρχει δυνατότητα έβρεσης της ευτυχίας.. δεν αρμενίζουμε κάν.. φουνταρισμένοι στο βούρκο είμαστε :) :)
καλημέρα κι από εδώ :) :)