Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

το κόστος της διοίκησης

..πάντα κόστιζε ακριβά.. ο μάγος.. ο αρχηγός της φυλής.. ο στρατηγός..ο σατράπης.. ο τύραννος.. ο καίσαρας.. ο αυτοκράτορας.. αποσπούσαν τη μερίδα του λέοντος.. αλλά είχαν και κάποιο ρίσκο.. αν δεν ήταν αποτελεσματικοί.. αν δεν ήταν λαοφιλείς.. αν βρισκόταν κάποιος πιο αγύρτης και λαοπλάνος.. χάνανε και τα κεκτημένα.. και τη ζωή τους..
τώρα ποιο ρίσκο.. δικαιολογεί το κόστος της διοίκησής μας.. και ποιο αποτέλεσμα;..
..τις ώρες που ο αρχικαραγκόζης μας.. μετά των κολητιριών του.. καθυστερούσαν προχθές.. τις αναίτια πολύ αναμενόμενες δηλώσεις.. και την ώρα που μιλούσε.. είχα την τιβι χωρίς ήχο.. και παρακολουθούσα στο γκουγκλη την υπόθεση τσαουσέσκου.. και μεταπήδησα στου ντούτσε.. είδα κάποια φρικτά βίντεο στο γιουτιουμπι που ούτε λινκ θα βάλω.. ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη της αηδίας του..
..δεν άκουσα λέξη από τις δηλώσεις του ισχνού χαλίφη και του ευτραφή ισνογκουντ του.. (αλήθεια ανάποδα τους διάλεξαν).. κι αναρωτιόμουν.. έχουν καταλάβει ότι ακολουθώντας τις εντολές των αφεντικών τους.. διακινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι σε τέτοιες καταστάσεις;.. έχουν καταλάβει ότι είναι μέρος ενός πειράματος.. γιατί δε μπορώ να φανταστώ ότι φανταστώ ότι τα καπιταλιστικά αφεντικά τους.. πιστεύουν ότι.. όλα αυτά τα εντελώς αντικαπιταλιστικά μέτρα.. θα έχουν κάποιο καλό αποτέλεσμα.. νομίζω ότι πειραματίζονται.. ποιο είναι το όριο έκρηξης μιας μάζας.. που έχει απολέσει την τιμή της.. και τους στόχους της.. ξέρουν ότι θα ανεχθούν πολλά περισσότερα.. απλά μάλλον ο στόχος του πειράματος είναι να αποδειχθεί πόσα.. κι αν δεν γίνει η έκρηξη.. μάλλον δε θα τελειώσει το πείραμα..
.. ίσως να τους έχουμε σπάσει τα νεύρα με τις ανοχές μας..

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ στο μιουτ τον έβλεπα προχθές. Περίμενα να συνεχιστεί η ταινία που έπαιζε αλλιώς θα την είχα κλείσει κιόλας. Η πλάκα είναι οτι όλα τα κανάλια ταυτόχρονα δείχνουν τη συνέντευξη λες και όλος ο κόσμος πρέπει να ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός. Κανείς δε θέλει. Και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν κλείσει τις τηλεοράσεις εδώ και πολύ καιρό. Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να πάει στο λαό. Να μιλήσει σε όσους μαζεύονται εδώ και μήνες στο Σύνταγμα και στο Λ.Πύργο. Αλλά βλέπεις κεκλεισμένων των θυρών και μέσα από το τηλεοπτικό φιλτράρισμα μπορούν ακιίνδυνα να απευθύνονται στο κοινό που τους ψηφίζει.
Όταν σταματήσουμε να συντηρούμε αυτή τη νοοτροπία θα βγουν στη γύρα έστω και για ψήφους. Θα κατέβουν στον κόσμο. Όλα είναι οικονομία. Είναι προσφορά και ζήτηση.
Ο ΟΤΕ μας είχε όλους γραμμένους και πουλούσε όσο ήθελε μέχρι που σταμάτησε να είναι μονοπώλιο. Τώρα οι εταιρίες συναγωνίζονται μεταξύ τους κι αυτό μοιραία, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, τις κάνει πιο ποιοτικές και οικονομικές. Παράλληλα έχεις πάντα την επιλογή να είσαι με τον οτε ή με οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Τόσο απλά είναι και στην πολιτική. Απλά δεν έχουμε ακόμα σπάσει το μονοπώλιο. Γιατί; Έχουν πολλά χρόνια που μας μεγαλώνουν μες στο φόβο...

μαχαιρης είπε...

Αληθινα...
κι εγω,αυτην την εντυπωση εχω...
Οτι τους εχουμε σπασει τα νευρα, με τις αντοχες και τις ανοχες μας...
Να δεις, που στο τελος θα μας..Τιμωρησουνε σκληρα, γι αυτο..

tzonakos είπε...

Καλημέρα.
Εγω πάλι, δεν ειδα ουτε άκουσα λέξη απο όσα ειπε ο πρωθυπουργός.
Ημουν σίγουρος οτι θα ακούγαμε ξανά πολλά ψέμματα, μισοαλήθειες και παραμυθάκια για να πειστούμε να δεχθούμε όσα "πρέπει" ετσι πιο εύκολα, ε ;
Διάβασα βέβαια μετά ορισμένα πράγματα που είπε τόσο αυτός οσο κι ο χοντρός.
Και τα πήρα εν κρανίω οταν έμαθα οτι θα εξαιρεθεί λέει η Εκκλησία απο το χαράτσι ακινήτων ! Πάλι ;
Τεσπα, μην πιάσω θέμα Εκκλησίας πρωινιάτικο ...
Δε θα ήθελα να ειμαι στη θέση κανενός απο τους ηγέτες μας τα τελευταία χρόνια, πραγματικά το να μπεί τάξη και σειρά σε αυτο το μπάχαλο φαντάζει τόσο ακατόρθωτο αν δεν γίνουν ορισμένα πράγματα που τα εχουν τόσο καιρό εξαιρέσει ή χαϊδέψει.
Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται λέγαν οι αρχαίοι, και μου φαίνεται οτι η ...πεσούσα ειναι η χώρα και ξυλεύονταί την άπαντες οι ευρωπαίοι και κινέζοι, αμερικανοί και τα ρέστα, ενω μεσα σε αυτην δε φαίνονται ικανοί κάποιοι να την σηκώσουν κάπως και να την αναπτύξουν παρα μόνο πετσοκόβουν τον κόσμο όπου βρούν με παράλογα εισπρακτικά μέτρα.
Ειδες κανα υπουργό να χαρίζει 5 μισθούς για τη σωτηρία της χώρας ; Εγω δεν ειδα.
Αμα δεις κανέναν, σφύρα να πάμε να τον κεράσουμε και κατι τις ...

Dee Dee είπε...

Εβλεπα τηλεοραση με την μιρη μου που την ταιζα και οταν της ειπα οτι αυτος ο κυριος ειναι ο πρωθυπουργος μας αρχισε να γελαει, λες και καταλαβε :):):) Παιδικο ενστικτο χαχαχα

Πρωτη φορα ληφθηκαν τοσο αυστηρα μεσα ασφαλειας για την παρουσιαση πρωθυπουργου στην εκθεση. Ο Αντρας μου δουλευει εκει που εμενε ο Παπανδρεου και μου ειπε οτι ουτε στους Ολυμπιακους δεν ειχαν τετοιο ελεγχο!!
Κι εγω η αφελης τον ρωτησα
"Δηλαδη αξιζει ολο αυτο. Για τον ιδιο εννοω. Οσα λεφτα και να παιρνει, αξιζει να ζει κανεις ετσι; Με τον φοβο;"
"Σε 1-2 χρονια θα ζει καπου στην Αμερικη ως διπλωματικο στελεχος, σαν βασιλιας. Μακρυα απο ολα σαν ενα κακο ονειρο" μου απαντησαν

Δεν ξερω.
Ειναι πολυ μπερδεμενα ολα στο κεφαλι μου.
Νομιζω εχουμε τον πρωθυπουργο που μας αξιζει. Σκατανθρωποι ειμαστε.
Οχι δεν εννοω οτι "μαζι τα φαγαμε"
Εννοω οτι δεν ειμαστε καλυτεροι τους
Ολο λαμογιες, μιζες και ψεματα ειναι η καθημερινοτητα μας. Απο τα χαμηλα ως τα ψηλα!

Καλημερα κουλπα μου

geokalp είπε...

ξεκινώ με το υ.γ. δεν έχω κουράγιο για σχόλια στα προηγούμενα ποστ, ευτυχώς απολαμβάνω τη γραφή σου!!!

θα γίνω κοινότυπος: όποιος έχει διαβάσει λίγο από το "σύγχρονο" (υπάρχουν και παλαιότερα αντίστοιχα) Δόγμα του Σοκ, απλά το βλέπει να εξελίσσεται μπροστά του
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ, ακόμα και το όνομα ενός άθλιου που τον φώναξαν να αναλάβει Ν.Αμερική, Πολωνία και Ρωσία, το βλέπω να δίνει συντεύξεις... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΦΩΝΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ!!!!
(ο τύπος πήγε και στη Κίνα τη χρονιά της ΤιενΑμέν αλλά εκεί δεν τον χρειαζόντουσαν, είχαν ακόμα καλύτερους τρόπους ;))

οπότε πάμε σε διαπιστώσεις:
1. το πείραμα έχει πετύχει σε διάφορες χώρες και σε διάφορους λαούς, όσο σκληροί λαοί κι αν ήταν, επομένως μπορεί να πετύχει κι εδώ καθώς είμαστε πολύ πιο μαλθακοί από ότι 1-2 γενιές πίσω
2. ειδικά με το τελευταίο χαράτσι βλέπουμε ΜΗΔΕΝ (0) αντίδραση, μόνο ψελίσματα για τους ανέργους και την εκκλησία...
(σημειώνω ότι με τη δική μου νοημοσύνη είναι ο πιο δίκαιος φόρος που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα, με τη διαφορά ότι επιβλήθηκε τελευταίος και όχι πρώτος)
είναι ακριβώς η φάση που ο λαγός ή μικρή αλεπού έχει τυφλωθεί από το αυτοκίνητο και έχει παραλύσει
3. τρανό αποτέλεσμα (έκρηξη που πήρε κάμποσα χρόνια για να έχει αποτέλεσμα) τέτοιων πειραμάτων είναι γέννηση άλλου είδους μορφωμάτων όπως είναι ο Τσάβες, ο Μοράλες κλπ

μου βγήκε κάπως μεγάλη η απάντηση αλλά θα μπορούσα να γράψω κι άλλα
φιλιά

love2love είπε...

θεοστραβα αρμενιζουμε αλλα δεν βαριεσαι; τουλαχιστον ταξιδευουμε

koulpa είπε...

χαχααχα AnD μου
τι να σου πρωτο απαντήσω.. :) :)
αυτό με τα κανάλια κι εγώ δε το καταλαβαίνω.. αλλά φαίνεται τα μηχανάκια τους.. τους δείχνουν ότι έχει θεαματικότητα.. ή απλά είναι το πιό φθινο πρόγραμμα.. :) :)
ποιοι να σταματήσουμε καλό μου;.. αφού οι περισσότεροι είναι μαζί τους.. δεν ύπάρχει ελπίδα.. :) :)
μπα.. και το μονοπόλειο του οτε δεν έχει αρθεί εντελώς.. σιγά σιγά.. :) :)
καλησπερούδιααα :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα φίλε μου μαχαίρη
από κακία μας τιμωρούνε.. γιατί τους ανίκουμε από πάντα.. κι ότι θέλουν κάνουν έτσι κι αλλιώς.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα tzonako
δεν απέφυγες την πληροφόρηση τελικά.. καλά ποιός περίμενε να πουν αλήθεια;.. ο ψευτη κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.. στις παρημίες.. στην ελλαδα είναι οι μονοι που χάιρονται.. :) :)
για την εκκλησία.. δε θα μιλησω.. ο συνάδελφος που μιλησε πριν 2000 χρόνια είδες που κατέληξε.. δε φτάνει που τον σταύρωσαν.. τον κρεμάνε κι οπού βρουν.. :) :)
τηη καλησπερα μου :) :)

koulpa είπε...

χαχαχαχα dee dee μου
αααααα το μικιόοοοο :) :)
χαχαχα μάλον δε φοβούνται.. μάλον ξέρουν ότι δε διατρέχουν κίνδυνο.. δυστυχώς.. :) :)
αυτό είναι το πρόβλημα του πολιτεύματός μας.. πως να το πω.. αριστοκρατική ολιγαρχία.. αναγκαζόμαστε να υποστούμε αυτό που αξίζει στην.. ενισχυμένη πλιοψηφία.. δεν εξίζει σε όλους μας.. ίσως όχι και στους περισσότερους από εμάς.. σίγουρα όχι σε σένα και μένα μια και το συζητάμε.. φταίμε στο ότι δε μπορούμε να βρούμε τρόπο να διαχωρίσουμε τη θέση μας.. :) :)
καλησπερουδιαααα :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα geokalp μου
δισκεδάζεις με την ατελέσφορη γκρίνια μου;.. δε βαριέσαι εκτονώνομαι.. και δε βγαίνω κι εγώ με μια ντουντουκα προσπαθόντας να ξυπνήσω τα πρόβατα.. :) :)
μα το ρώτησα και σε σένα.. τι χρειάζεται το σοκ σε ένα λαό προσκηνημένο.. ίσα ίσα που ενδέχεται να τον ξυπνήσει.. ή μικρό μέρος αυτού.. με άσχημα αποτελέσματα.. :) :)
χαχαχα μπα μια χαρά ήταν η απάντηση.. η ερώτηση δεν ήταν αρκετά ακριβής.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

χαχαχαχα love2love
ταξηδεύουμε.. αλλά υποβρίχια μάλον.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

Amelie Law είπε...

400 χρόνια όριο είναι καλά;

katrine είπε...

Μα είμαστε αχάριστοι τελείως. Ο άνθρωπος είπε να τον στηρίξουμε. Πόλεμο έχουμε βρε παιδιά.
Κουλπα μου η αλήθεια είναι πως δεν προσέξαμε, αλλά ,δεν μαθαίνουμε κιόλας!!

Τις καλησπέρες Pa μου::)))

Dee Dee είπε...

ψιτ αγορακι
που χαθηκες;;
Ευχομαι ολα καλα!!

καλημερααα :)

koulpa είπε...

χαχαχα amelie μου
δεν είναι χρονικό το θέμα.. απλά εννοείς να περιμένουμε να ξανασυμπέσουν τα συμφέροντά μας με κάποια των μεγάλω δυνάμεων;.. :) :)
την πολύ καθυστεριμένη καλημέρα μου :) :)

koulpa είπε...

αχ katrine μου
και δε προσέχουμε.. και δεν καταλαβαίνουμε.. και δε θυμόμαστε.. :) :)
την καλημέρα μου :) :)

koulpa είπε...

dee dee μου
όλα καλά από υγεία.. απλά βρίσκομε σε μια από τις περιόδους άρνησεις.. που με πιάνουν συνήθως πριν τις εκλογές.. αλλά αυτή η περίοδος μιάζει λίγο με προεκλογική.. :) :)
θα επανέλθω οσονούπω.. :) :)
καλημερούδιαααα :) :)