Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Βρόμισαν οι λέξεις..

..δυσκολεύομαι τελευταία να βάλω δυό λέξεις στη σειρά.. λίγο η μνήμη μου που υστερεί.. λίγο που τα έχω πει όλα.. όσα θεωρούσα σημαντικά.. αλλά κύρια γιατί κι οι λέξεις χάσαν το νόημά τους.. βρόμισαν..
ο πολίτης έγινε μια μάζα οπαδών.. ο πολιτικός ο χειριστής της μάζας προς όφελός του.. ο δημόσιος υπάλληλος.. το μέσο χειρισμού των εκλογών.. και ταλαιπωρίας της μάζας στο μεσοδιάστημα.. οι εκλογές.. επίφαση δημοκρατίας.. όπου οι μάζες επικυρώνουν τα αποτελέσματα της κοινωνικής μηχανικής.. ο συνεταιρισμός μέσο πλουτισμού των αρχόντων.. ο συνδικαλισμός πρόναος της πολιτικής καριέρας.. η δικαιοσύνη ιδιότροπο δίχτυ που πιάνει τα λιανόψαρα αλλά όχι τους καρχαρίες.. ο δημοσιογράφος φερέφωνο του κεφαλαίου που ελέγχει τον πολιτικό.. τα σώματα ασφαλείας.. ασφάλεια των κρατούντων έναντι της μάζας.. δημιουργία η συσσώρευση κεφαλαίου.. είδωλα της μάζας.. αυτοί που καταφέρνουν πιό επιτυχημένα να την εκμεταλλεύονται.. άστεγος το απαραίτητο φόβητρο.. παράδειγμα προς αποφυγή για τη μάζα.. χρέος το κεφάλαιο που εκμεταλεύονται οι άρχοντες και δέχονται να πληρώνουν οι μάζες.. βοήθεια το δάνειο που αυξάνει το χρέος της μάζας σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.. μακαρόνια είναι το φαγητό που τρώω τώρα.. και μια και δεν έχω παιδιά.. πιθανόν να το πληρώνουν και τα δισέγγονά σου.. αν δεν αφήσεις ήσυχες τις λέξεις.. και δε τιμωρήσεις όλους αυτούς που τις βρόμισαν...

5 σχόλια:

tzonakos είπε...

Τόσο πλούσια γλώσσα και τόσες πολλές λέξεις αφέθηκαν στα χερια αδαών ή πονηρών.
Ο καθένας δήλωνε δημοκράτης, αγωνιστής, συνδικαλιστής, πρόεδρος, παντογνώστης, σοφός, δίκαιος, αθώος, κοινωνικά αλληλέγγυος, εκσυγχρονιστής, έξυπνος, ικανός, κατάλληλος, διάσημος, δημοφιλής, ριζοσπαστικός, πατριώτης, σέξι, οδηγάρας, ντόμπρος, περήφανος, ηθικός, ηγέτης, σύμβουλος ... να συνεχίσω ;
Οι λέξεις χάσανε το νόημά τους και αφεθήκαμε στα χέρια όσων βεβήλωσαν την αξία που συμβολίζει μια λέξη αλλα παρ' ολα αυτά δεν υπάρχει δικαστήριο που θα κατηγορήσει κανέναν για αντιποίηση της έννοιας μιάς λέξης.
Το "οτι δηλώσεις είσαι" έζησε και βασίλεψε, καιρός να αλλάξει αυτό, δε νομίζεις ;

koulpa είπε...

xaxaxa tzonakos
και να μη πιάσουμε λέξεις δύσκολες.. αλήθεια ευθυνη ευτυχία αξιοπρέπεια.. :) :)
αστα.. γκρινιάζω για να μη σκάσω.. και δεν έχω και παιδιά.. τους γωνείς δεν καταλαβαίνω.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

μαχαιρης είπε...

Ασε..Με τους γονεις...Πιο δυσκολα...
Ο επιμελης...Εγινε "φυτουλας"..
Ο αξιοπρεπης..."κοροιδο"
Η σεμνη κοπελλα.."ξενερα"
Και η Τσουλαρα..."επιτυχημενη"
Ασε....
Κι αμα μιλησεις...
Γινεσαι και..."αρχαιος"....

Καλυτερα...Να "πετας χαρταετο"...

koulpa είπε...

xaxaxa φίλε μαχαίρη
να πουμε κλασικό αντι αρχαίο.. απλά.. θα αναγκαζόμαστε να περιγράφουμε τις λέξεις.. για να συνενοούμαστε.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

Μαύρος Γάτος είπε...

Ακριβώς, φίλε μου. Μάς τις βρώμισαν όμως, δεν βρώμισαν από μόνες τους. Κάποιοι αρουραίοι τις μαγάρισαν. Μαζί με τους ψηφοφόρους τους.