Τρίτη 1 Μαΐου 2012

μάης κι οξύα προεκλογικήτιδα..



η εικόνα από το ποστ της πρωτομαγιάς του 2008

όσοι με ξέρουν από παλιότερα εδώ.. θα έχουν καταλάβει ότι με περνώ βαριά τις προεκλογικές περιόδους.. οι νέοι.. αν θέλουν μπορούν να ανατρέξουν στα παλιά μου παραληρήματα.. αλλά μετά από το τελευταίο μέτρημα.. όπου η φίλη zoyzoy μόνο εμφανίστηκε.. δικαιούμαι να υποθέσω ότι έγινα εξαιρετικά βαρετός..
παρόλα αυτά.. δε μπορώ και να σκάσω τελείως.. γιατί θα σκάσω..
..ο μάιος μας ήλθε λοιπόν.. με την υπόθεση άκη να έχει υποχωρήσει.. αλλά να συνεχίζεται..
με την διαπίστωση ότι υπάρχουν αρκετοί ηλίθιοι που συνευρίσκονται με εργαζόμενα κορίτσια.. πληρώνοντας περισσότερο.. για την μη χρήση προφυλακτικών.. και φταίνε τα κορίτσια.. στην πλειοψηφία θύματα τραφικινγκ ή ναρκομανείς..
με ένα σορό απίθανους.. να ξαναζητάνε την ψήφο μας.. λες και μπορούν να κάνουν κάτι καλό.. ακόμα και να ήθελαν.. ενώ είναι σαφές ότι ποτέ δε θέλησαν και φυσικά δεν μπορούν..
και με τους ακόμα πιό απίθανους ψηφοφόρους.. που φοβάμαι ότι η κρίση τους δίδαξε μόνο ότι φταίνε μόνο οι μετανάστες.. που τους πήραν τις θέσεις.. που κανένας δεν ήθελε.. και υποβάθμισαν τη γειτονιά τους.. που αν δεν ήταν ήδη υποβαθμισμένη.. θα ήταν ακριβή και δε θα προσέλκυσε μετανάστες..
..δεν πιστεύω στις εκλογές.. με το συγκεκριμένο σύνταγμα.. κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών που το έφτιαξαν.. δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγές.. και μάλλον.. αν διαφαινόταν ότι υπήρχε ο παραμικρός κίνδυνος αλλαγής.. θα καταργούντο μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.. ..να επαναλάβω λοιπόν.. έστω και χωρίς λόγο..
δικαιοσύνη παιδεία δημόσια υγεία και μέριμνα..
δεν θα έπρεπε να ήταν διαπραγματεύσιμα και εμπορεύσιμα.. αλλά μάλλον δε συμφωνούν πολλοί μαζί μου.. αλλιώς δεν θα έκανε ο καθένας απεργία για το συνεταιριστικό του συμφέρον.. αλλά όλοι μαζί.. για τα ανωτέρω.. αλλά όταν λέμε όλοι.. όλοι.. οι άλλοι.. που λέει κι η διαφήμιση..
καλό μήνα.. με πολλά χρώματα κι αρώματα όπως του πρέπει..

12 σχόλια:

Astero είπε...

Αχ βρε Κούλπα, μου 'κανες την καρδιά περιβόλι πρωτομαγιάτικο...!

Τι να πω όμως, αφού έχεις τόσο δίκιο σε όλα.

Καλό μήνα -και άντε να δούμε μήπως γίνει κανένα θαύμα και επιστρέψω κι εγώ στη χώρα (γιατί πραγματικά θαύμα χρειάζεται)...

koulpa είπε...

ax astero μου
τι να κάνω που συμπέσανε;.. μα έχω δίκιο ή παραλογίζομαι;.. :) :)
κάτσε κει που σαι.. και πες μου αν θέλουν κανέναν ξυλουργο σιδερά συντηρητή ότιναναι.. :) :)
καλό μήνααα :) :)

VAD είπε...

Δεν εχεις άδικο,ρε μάστορα,βγάλανε φόρα παρτίδα ονοματα των ανυπεράσπιστων κοριτσιών,
ενω σε άλλες περιπτωσεις επικαλούνται προσωπικά δεδομένα...

Καλό μήνα,μωρέ...

tzonakos είπε...

Καλό μήνα φίλε, στο εύχομαι ολόψυχα.
Οπως τολες, απίθανοι ψηφοθήρες, απίθανοι ψηφοφόροι, σκούροι μετανάστες, πόρνες θύματα, Ακης, Μάκης ... Παραταμάκης. Ενα σκηνικό τρέλας αν και κάτι μου λέει να είμεθα εγκρατείς διότι θα δούμε χειρότερα.
Καλό μήνα και όλα να πάνε καλά.

AnD είπε...

Καλό μήνα!
Τί να πεις βρε Κούλπα γι'αυτή την πολιτική παιδεία, τη δική μας και των πολιτικών μας...
Και για τους νόμους που έχουν ξεχειλώσει και τους έχουν φτιάξει όπως ακριβώς θέλουν. Αρκετά δύσκολο είναι να μην επανεκλεγούν, αρκετά πολύπλοκο για μας να κάνουμε κάτι εντός αυτών των νόμων ώστε να αλλάξει η κατάσταση αυτή.
Όμως υπάρχουν πολλοί ου σκέφτονται έτσι, και μετριούνται, ίσως και να μετρήθηκαν και να οργανώθηκαν κιόλας. Θα το μαθαίναμε εύκολα με τα ΜΜΕ που έχουμε; Και με όλα αυτά να μας αξίζουν...
Δεν το βάζουμε κάτω, ο κόσμος αλλάζει σιγά-σιγά, αρκεί να μην παραδοθεί κανείς στην απογοήτευση. Να σκεφτόμαστε οτι έτσι είναι τα πράγματα μέχρι να αλλάξουν. Όχι με τρόπο μαγικό αλλά με συνεχείς προσπάθειες από τον καθένα από μας.
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Καλό μήνα... και καλά αποτελέσματα...

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Γιατί το στεφάνι από το 2008; Φέτος δεν φτιάξαμε;;

Φίλε μου, εάν το επιθυμείς, υπάρχει βραβειάκι και αφορμή για παιχνίδι που σε περιμένουν στη σελιδούλα μου.

Καλημερένια σου!

koulpa είπε...

xaxa vad
θυμήθηκα ένα συνεργάτη παλιά.. που μου είχε πει.. "άλλη μια φορά να έχεις δίκιο θα σε πλακώσω στο ξύλο".. τώρα σκέφτομαι κι εγώ.. άλλη μια φορά να έχω δίκιο θα με πλακώσω ΕΓΩ στο ξύλο.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

χαχα tzonako
πάντα έλεγα στους γύρω μου σε καιρούς "κρίσης".. διασκεδάστε το τώρα είναι οι καλοί καιροί.. και δυστυχώς είχα δίκιο.. πάντα υπάρχει χειρότερα.. και το βλέπουμε σύντομα.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

αχ AnD μου
διαβάζω παλιά μου κείμενα.. με αφορμή λέξεις που μου τα θυμίζουν.. είδα σήμερα ότι 30-40 ετών σκέψεις.. συμπικνώνονται σε 60 παραλληρήματα.. τραγικά επίκαιρα.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα σοφία μου
άργισα τόσο που έιμαστε σε αναμονή νέων "καλών" αποτελεσμάτων.. :) :)
καλησπερούδια :) :)

koulpa είπε...

χαχα ..καναρινί.. μου αγαπημένο.. από το 78 που είχα κάνει το τελευταίο στεφάνι.. έκανα ένα το 08.. συνήθως ασχολήται η μάνα.. αλλά δεν ήμουν εκεί όταν ποσταρα για να το αποθανατήσω.. :) :)
πάντα αγαλιάζω επισκεπτόμενος τη σελιδούλα σου.. σπεύδω να δω.. :) :)
καλησπερούδια :) :)