Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Να πας στο.. γερμανό ρε καραγκιόζηηη


στο είπαν μετά την κατοχή.. νόμιζες ότι μετά τον πόλεμο.. υπήρχαν νικητές και νικημένοι.. δε κατάλαβες έρμε ότι.. υπάρχουν μόνο μεγάλοι και μικροί.. σε έστειλαν στο γερμανό.. να του κάνεις το δούλο.. λίγα χρόνια αφού σε σκότωνε και σε έκαιγε.. καψερέ.. και εσύ πήγες.. και ήσουν και υπόχρεος.. γιατί δε μπορούσες μόνος σου να ζήσεις.. έπρεπε να έχεις κάποιον να σου λέει τι θα κάνεις.. κάποιον να σε διαφεντεύει.. μακεδόνας ρωμαίος βυζαντινός βενετσιάνος τουρκος αγγλογάλος γερμανός.. δεν έχει σημασία.. κάποιον να σε μαστιγώνει για να δουλεύεις.. να εκμεταλλεύεται την εργασία σου.. να σου δίνει κι ένα ξεροκόμματο.. να μην έχεις ευθύνες.. να μη χρειάζεται να αποστάσεις την προσοχή σου.. από την αυτολοίπηση και την πικρία σου.. που εσύ είσαι περιούσιος λαός.. αλλά η τύχη σε έριξε σε παλιοκαταστάσεις.. και πως να τα καταφέρεις μόνος σου ο κακομοίρης.. αυτοι οι εφιάλτες οι κερκόπορτες οι πυλιοι γούσιοι.. οι προδότες έφταιγαν για όλα τα δεινά.. δεν έφταιγε το κακό σου το κεφάλι.. το υπερτροφικό εγώ σου που σε καθιστά ανώτερο όλων.. και σου απαγορεύει κάθε είδους συνεργασία με τον άλλο.. τον κατώτερο.. αδελφό γείτονα συμπολίτη.. ήλθε η δικτατορία με τα καλαματιανά τα τσάμικα και την εκμετάλλευση της ιστορίας.. και σου τόνωσε αυτή την αξία.. ήλθε και η μεταπολίτευση.. να σε κάνει ευρωπαίο.. ήλθε το πασόκ να σε κάνει πιο έξυπνο από τους ευρωπαίους.. να σου δείξει ότι το όνειρό σου.. πολλά λεφτά χωρίς δουλειά.. μπορεί να γίνει.. για όλο και περισσότερους.. με δανικά κι αγύριστα.. η αξία σου μετριέται πια.. με το πόσο κοστίζει το σπίτι σου.. το αμάξι σου.. τι ζημιά κάνεις στις πίστες της παρακμής.. κι εσύ με δανικά κι αγύριστα βεβαίως.. κορόιδο είσαι;.. ήλθε κι ο κινέζος.. και σε έκανε άρχοντα.. με παράνομους λαθραίους καλοπληρωμένους ανασφάλιστους εισαγόμενους δούλους.. χρηματιστήρια.. ρια αντίρια.. μετρό.. αττικές οδούς.. αεροδρόμια.. ένταξη στο ευρώ.. ένταξη της κύπρου.. με γιούρο στο ποδόσφαιρο με γιούρο στο μπάσκετ.. με γιουροβίζιον.. τι να μας πει ο ευρωπαίος.. αφού εισαι ανώτερος λέμε..
..έλεγε ο παππούς μου.. όταν δανείζεσαι πρέπει να το γυρίζεις.. για να μπορείς να το ξαναζητήσεις στην ανάγκη.. καλά για ένα αντικείμενο το καταλαβαίνεις.. αλλά για το λογιστικό χρήμα.. ποιός νοιάζεται.. και τον έδιωξες τον κινέζο.. όχι γιατί κλέβανε.. μα γιατί δε σου έφταναν αυτά που έκλεβες μαζί τους.. το “παίζω” στο χρηματιστήριο.. δε το σπουδαιολόγησες.. αφού θεωρείς ότι έχει υποχρέωση το σύμπαν.. όταν παίζεις να κερδίζεις.. ήλθε το γουρουνάκι.. είδε πως αμα ξυπνήσεις κάποιον από την παραμύθα κινδυνεύεις να τις φάς.. και συνέχισε να εκμεταλλεύεται την κατάσταση.. και ποιός δε θα προτιμούσε το playstation και τα κοψίδια.. κι ο μισθός να τρέχει.. από τις φασαρίες και το ξύλο.. μην είμαστε άδικοι..
..κι ενώ η κρίση μαινόταν στα υπερπόντια.. εσύ δε φοβήθηκες.. είχες θωρακισμένη οικονομία τρομάρα σου..
..ήλθε ο χαριτωμένος και σου είπε.. “λεφτά υπάρχουν”.. πόθεν ρε κακομοίρη; τώρα ο ψαράς σου φταίει.. που σου πέταξε πετονιά και τσίμπησες χωρίς καν δόλωμα.. μη σου πω και χωρίς αγκίστρι;.. ..κι ήλθε η πραγματικότητα.. σε άρχισε στα χαστούκια.. κι αγανάκτησες.. αλλά πάλι.. όχι με τους υπαίτιους.. που μαζί τα τρώγατε 35 χρόνια.. αλλά με τους ξένους που σταμάτησαν να σε δανείζουν.. ..μα εσύ και οι επιλογές σου τους έδωσαν το δικαίωμα.. εσύ και οι κυβερνήσεις σου.. τους επέτρεψαν να σε κάνουν ανέκδοτο.. κι αντί να δεις την τύφλα σου.. σε ενοχλούν τα ανέκδοτα.. και πυροβολείς το κεφάλι σου και πηδάς από μπαλκόνια.. αντί να πυροβολήσεις αυτούς.. να τους πετάξεις από τα μπαλκόνια.. αυτά τα μπαλκόνια που σε παραμύθιαζαν.. και τους χειροκροτούσες από κάτω με σημαιάκια και μάτια υγρά από τη συγκίνηση.. και μπορεί εσύ να αποτελείς το 10-20 %.. αλλά επιρεάζεις κι άλλο ένα 60 % που σε φοβάται.. σε θαυμάζει.. σε ζηλεύει.. σε μιμείται.. πιστεύω ότι η θέση σου είναι σε κάποια φυλακή-εργοστάσιο.. να δουλέψεις μέχρι να επιστρέψεις αυτά που έφαγες.. αλλά κι αυτό θέλει οργάνωση..
τι να σου πω τώρα..
ή θα γίνεις άνθρωπος.. θα κόψεις τα δανικά.. θα γκρεμίσεις με τα χέρια το ερείπιο.. θα φυτέψεις κάτι.. θα βάλεις καμία κοτούλα.. μη πεθάνεις της πείνας.. θα πάς να κόψεις κανα ξερόκλαδο.. αντί να το κάψεις για να οικοπεδοποιήσεις.. κάψτο στη σόμπα μη παγώσεις.. ξέχασε τα σκουπίδια.. φτιάξε και κάτι.. έστω και μανταλάκια.. αλλά καλύτερα από των κινέζων.. και προσπάθησε να τα εξάγεις μπάς και γυρίσεις κάνα δανικό.. και ίσως να αποτινάξεις την φίμη που δημιούργησες..
ή θα τα ρίξεις πάλι όλα στους άλλους.. που το βλέπω σίγουρο.. οπότε.. άντε να ζητιανέψεις κάνα ξεροκόματο πάλι.. δεν είσαι άξιος να ζήσεις μόνος σου..
να πας στο γερμανο ρε καραγκιόζη.. αμα είσαι αρκετά υποτακτικός ίσως σου δώσει πάλι..

7 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Τα ξερεις τα δικια σου..Και καλα κανεις και τα φωναζεις, γυρα...!!
Αλλα στο τελικο σου συμπερασμα..Θα διαφωνησω...
Πολλοι εφαγαν πολλα..Και..Ναι.. Αυτοι πρεπει να πληρωσουνε...
Αλλα με την..Καμμια δυναμη, δεν πρεπει να πληρωσουνε ολοι...!!
Παραπερα...
Καπιοι εχουνε αναγκες..[κινητα-ρουχα,αυτοκινητα] και πρεπει να δανειζονται..Καλως, δικος τους λογαριασμος...!!
Να κοψουνε το λαιμο τους να πληρωσουνε...
Οχι ομως να χρεωνουνε εμενα..Και τον καθε εμενα, που δεν εχει τις αναγκες αυτες...!!
Να παραξω, λες, μανταλακια...!!
Καλυτερα απο τον Κινεζο..Σωστο..Αλλα να με αφησει ο
Γερμανος..Να παραξω..!!
Οχι να μεταφερει τα κεφαλαια..Οπου γης...Και να με ΕΚΒΙΑΖΕΙ να εισαγω, μανταλακια..Κατωτερα απο τα δικα μου...Επειδη με δανειζει...!!
Κοντολογης...!!
Το πραμμα ειναι..Πιο περιπλοκο απο οσο φαινεται, εκ πρωτης οψεως...
Και η δικη μου ευθυνη..Που αναμφισβητητα υπαρχει..[και μονο επειδη ψηφιζω..Γουρουνακια..]

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ...
Για να δικαιολογησεις την συμπεριφορα τους...!!
[μιζες, λοβιτουρες,κλεψες,χρηματιστηρια και μπιζνες]
Γιατι ΠΟΥΘΕΝΑ οι πολιτες...Δεν υποχρεουνται να τα παρακολουθουν αυτα..Και δεν εχουνε και τις γνωσεις...
Οποτε..Ξετυλιγοντας το κουβαρι..Καταληγω στα βασικα...!!
Οταν το πολιτικο προσωπικο..Που..Ναι με δικη μου ευθυνη ερχεται..Για να κανει καριερα, πανω στην πλατη μου...

ΔΕΝ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ καν, ουτε σαν..Υποζυγιο...!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΡΙΜΩΧΝΑ το παιδακι μου στο δημοσιο...Αφου παλι εγω θα το χατζηλικωνα..Οπως, οταν ηταν ανεργο...!!
Οταν ομως με εστειλε..Στα κινεζικα
μανταλακια..Γιατι ΑΥΤΟΝΕ τον συμφερε...
ΜΕ ΔΟΥΛΕΨΕ...Με μια δωρεαν θεση..Με τις μετοχες, και την "εγνωσμενη" υπεραξια..Και με την πλαστικη πιστωτικη, και τα κινητα...!!

Γι αυτο..ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ...!!

Γιατι εγω..ΕΧΩ την δυναμη να παραξω, μανταλακια..Ενω αυτος θα μεινει ανεργος...Και θα πηδηξει απο την ταρατσα...!!
Χαμενος μεσα στα χαρτια..Τα χρεωγραφα...Και τα νομισματα...Που θα "κανουν" μονο για ταπες, στις σωληνες...!!

tzonakos είπε...

Οσοι πήγανε στο γερμανό, απο ανάγκη κι έμειναν εκεί και δεν ξαναγύρισαν, θα εχουν τους λόγους τους που δεν ξαναγύρισαν, πράγμα που όμως άφησε έλληνες απ εξω ενω μέσα η χώρα παραπαίει.
Αν έμαθαν κάτι καλό εκει στο γερμανό, δε θα πρεπε να ρθούνε πίσω να μας το διδάξουνε ; Αντι γι αυτο τους βλέπεις κάθε καλοκαίρι να 'ρχονται στο χωριόμε τη μερσεντέ ... όλο καμάρι πως γίνανε άνθρωποι.
Δεν την καταλάβαινα αυτη τη νοοτροπία δεκαετιών, οτι το γερμανικό προϊόν είναι το καλύτερο, οτι αν δεν εχεις αμάξι γερμανικό είσαι βλάκας, οτι αν πας στην ξενιτιά, να πας στη γερμανία κι οτι οι γερμανοί "είναι φίλοι μας".
Αυτο το τελευταίο κράτα το καλά, φίλοι οι γερμανοί ; αυτοί ουτε με τον εαυτό τους δεν είναι φίλοι.

Εξαιρετικό κείμενο.

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Βγάζεις την αγανάκτηση του κάθε μέσου έλληνα. Δεν θα κρίνω το κείμενο σου σε καμία περίπτωση. Θα πω μόνο πως σε νιώθω και συμπάσχω.

Είμαι νέα το ξέρεις. Μεγάλωσα έχοντας τους γονείς μου ως πρότυπο που ξεκίνησαν από το μηδέν και τίμια έχτισαν ένα σπίτι και μια οικογένεια και πρόσφεραν σ' εμένα και τα αδέρφια μου όλα εκείνα τα αγαθά που οι ίδιοι είχαν στερηθεί ως παιδιά.

Η είκονα είναι η εξής για μένα. Οι γονείς μου κατάφεραν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα από τους γονείς τους. Κι εγώ ως απόγονος ήθελα να πάω ένα βήμα παρακάτω από τους δικούς μου γονείς.

Αυτό πια δεν θα γίνει. Όχι γιατί δεν έχω τα κατάλληλα εφόδια ή προσόντα αλλά γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές.

Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν νέο να νιώθει πως δεν μπορεί να δημιουργήσει... αλλά αντ' αυτού να γυρίσει σε μία πρότερη κατάσταση που ποτέ δεν γνώρισε. Και δεν είναι η κατάσταση είναι ο φόβος που παραλύει τα πάντα.

Καλησπέρα φίλε μου.

Dee Dee είπε...

Εχω μπερδευτει κι εγω κουλπακι μου. Ναι, βρηκαν και τα εκαναν. Πατησαν στην αλλαζονοια του ελληνα. Φταιω κι εγω βεβαιως. Αλλα να πληρωσω το μεριδιο που μου αναλογει.
Εχουμε μαθει να πεταμε το μπαλακι αλλου. Να μην κοβουμε αποδειξεις. Να λαδωνουμε για να γινει αυτο που θελουμε. Να παρκαρουμε οπου μας βολευει σαν να μας ανηκουν οι δρομοι. Να μολυνουμε το περιβαλλον και τις ψυχες μας με σκουπιδια. Να μην σεβομαστε ΚΑΝΕΝΑΝ. Ενας τετοιος λαος τι αντιμετωπιση αξιζει να εχει αραγε;
Οχι δεν ειμαι με τους πολιτικους. Αλλα περισσοτερο τα εχω με εμας που δεν λεμε να αλλαξουμε μυαλα για να αλλαξουμε τα πραγματα. Η αλλαγη θα ερθει αν αλλαξουμε πρωτα στο σπιτι μας.

Οτι σκεφτομουν σου εγραψα, δεν εχω σκοπο να καταλληξω καπου :):)

Καλο απογευματακι!!!

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Το "φτιάξε και κάτι" είναι, νομίζω, το κλειδί για το πρόβλημά μας.

Δεν ήξερα τον Πήλιο Γούση, αλλά διάβασα στη wikipedia οτι μπορεί και να μην πρόδωσε τους Σουλιώτες.. Αχ...

Το "...ήλθε ο χαριτωμένος και σου είπε.. “λεφτά υπάρχουν”.. πόθεν ρε κακομοίρη;" είναι ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ο δικός μου παππούς έλεγε:
"Οταν μαγειρεύεις σ^ατά βρίσκεις στο πιάτο σου"
Και στο μαγείρεμα βάζω τα πάντα. Από τις λοβιτούρες.. τις μάσες.. τη θεσούλα στο δημόσιο..

Έσκυψε ο καραγκιόζης το κεφάλι, πήγε στη Γερμανία υποτακτικός του εχθρού του και τον θαύμασε γιατί του έδινε το ξεροκόμματο και καθόταν στο υπόγειο έντεκα μήνες να γυρίσει με τη κουρσάρα για μόστρα στο Ελλάντα.
Μαγείρευε και δεν έβλεπε τι τρώει!

Και όλα τα χρόνια της αλαζονείας πάλι δεν έβλεπαν.. Κάποιοι είπαν πως τους ξεγέλασαν οι πολιτικοί!
Ας γελάσω!!!!

Οσο αφελής και αν είσαι δεν γίνεται να πιστέψεις στα χρηματιστήρια.. στα "λεφτά" υπάρχουν στις ζητωκραυγές ευδαιμονίας για τους Ολυμπιακούς της κυρίας τάδε...κ.λ.π

Και να παράξουμε μπορούσαμε και να ζήσουμε με όσα είχε η φόδρα της τσέπης μας..

Οι πολιτικοί έπαιζαν το γνωστό τους παραμύθι και εμείς σαν καραγκιοζάκια τους χρίζαμε σωτήρες.

προσοχή στη μαγειριά μας...

geokalp είπε...

ήταν πολύ μπροστά αυτό το κείμενο!!!
(ως συνήθως ;)

φιλιά κι από 'δω