Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

μηνιαία επιθεώρησις..

..κατάντησε το παρόν πτωχό.. πλην όμως τίμειον μπλογκ.. τι να κάνω;.. αυτές οι εκλογές δε λένε να ξεκολλήσουν από πάνω μου.. σα την βρώμα του σάπιου κρέατος στην κατάψυξή μου.. με τά από 58 πλυσίματα με ότι μπορείς να φανταστείς.. δε λέει να φύγει.. και τα αποτελέσματα των εκλογών.. δε κατάφερα καν να αρχίσω να τα ξεπλένω.. κάθομαι με αναπνευστική υποβοήθηση.. και δε ξέρω καν τι περιμένω..
κάποια στιγμή.. θά ναι πάνω από δυό μήνες.. η αγαπημένη deedee μου έδειξε ένα ξένο ποστ με μια κατασκευή.. μου άρεσε τόσο που ήθελα αμέσως να την κάνω.. και κανόνιζα κι ιστιοπλοΐα για αρχές αυγούστου.. χαχαχα (φωνή κυρίου)..



είχα κι άλλες δουλίτσες στη μέση.. έτσι είπα θα ασχοληθώ από 15αύγουστο.. που θα πήγαινα στο χωριό.. για να πάνε οι δικοί μου διακοπές.. μαζί με μιά από τις δουλίτσες.. έβγαλα και τα υλικά.. και με περιμέναν τα καημένα..

ο αύγουστος.. καμιά σχέση δεν είχε με τον αύγουστο που είχα κατά νου.. ξεκίνησε με μια δουλειά που δεν έπρεπε να αναλάβω.. την ανέλαβα περισσότερο σα χάρη.. δούλευα 12 μέρες σα το μαύρο.. από τη σκόνη καλέ.. έχανα ένα κιλό τη μέρα από τον ιδρώτα.. και τελικά.. και κερατάς και δαρμένος.. γδαρμένος.. τέλος πάντων..

τελικά οι δικοί μου κατάφεραν να φύγουν προς το τέλος του αυγούστου.. πήρα όλα μου τα εργαλειάκια.. πήρα και τα υλικά.. και είπα να ξεκινήσω έστω κι αργά.. αλλά οι δικοί φεύγοντας μου ζήτησαν να ασχοληθώ με το βάψιμο στο σπίτι.. να μην τους έχω στα πόδια μου.. έτσι έμπλεξα με το βάψιμο..





όταν τέλειωσα με το βάψιμο.. κι επέστρεψαν οι δικοί μου.. είχα ήδη κανονίσει κάποια πράγματα για τον σεπτέμβρη.. αλλά πήρα τα υλικά στην αθήνα.. και ξεκίνησα μετ' εμποδίων.. ελπίζω να καταφέρω να τελειώσω.. και να το ποστάρω στο παρατημένο μου.. για το μικρούλι της deedee μας.. κι όχι για το εγγονάκι της..

εν των μεταξύ.. έχω μπουχτίσει με την κατάστασή μας.. και κοιτώ σιγά σιγά για δουλειά.. όπου στο κόσμο να'ναι.. ίσως κάνω ακόμα 4-5 προσπάθειες ακόμα εδώ.. κοιτώντας αντίστοιχα σάιτ με αυτό της κατασκευής.. βρήκα διάφορα ξύλινα παιχνιδάκια. ίσως ξεκινήσω να φτιάχνω τέτοια..





από την άλλη βλέπω ότι το DIY έχει αρχίσει να αναβιώνει.. ίσως κι εκεί προσπαθήσω πάλι συμβουλευτικά.. αν και στο παρατημένο μου που δίνω τζάμπα συμβουλές.. νομίζω μερικές φορές τζάμπα τις δίνω..





23 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Αφαπητε φιλε..Η κατασκευη παιχνιδιων απο ξυλο..Ειναι καταπληκτικη..Πριν φυγεις..Προσπαθησε το...
Δωσε ιδιαιτερη προσοχη στα χρωματα και τα λουστρα...
Καλη επιτυχια να εχεις...

koulpa είπε...

φίλε μου μαχαίρη
δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να ασχοληθώ.. δεν ξέρω αν υπάρχει πια δραστηριώτητα στην ελλάδα που να συμβαδίζει με την ηθική μου και να μπορείς να επιβιώσεις.. αλλά τουλάχιστον ότι έχει σχέση με παιδάκια και ζωάκια είναι ψυχοθεραπευτικό και ευχάριστο.. :) :)
ευχαριστώ :) :)
την καλημέρα μου :) :)

Astero είπε...

Συμφωνώ κι εγώ, τα ξύλινα παιχνίδια είναι πανέμορφα. Υπάρχει ένα μαγαζί που πουλάει τέτοια παιχνίδια στη γειτονιά της αδερφής μου και κάθε φορά που περνάω από κει το χαζεύω... Θα μπορούσες ακόμη και να τα πουλάς μέσω ίντερνετ, ε?

Κάνε τις προσπάθειές σου εκεί, αλλά αν δεις ότι δεν βγαίνει άκρη μην το σκεφτείς πολύ, φύγε. Για οπουδήποτε. Είπαμε, καλή η Ελλάδα, αλλά μην καταλήξουμε πάνω σε κανένα δέντρο να φωνάζουμε κικιρίκου (αλά Κωνσταντάρας)!

koulpa είπε...

χαχα astero μου
μωρέ 30 χρόνια και στο δένδρο είμαι.. τα τελευταία έχω και παρέα.. αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλό αυτό.. :) :)
θα κάνω μια δοκιμή.. αλλά η επαφή με το ελληνικό δημόσιο είναι σοβαρή δοκημασία για την αυτοεκτίμηση.. αν μπορέσω να βρώ μια φόρμουλα να ζω εδώ αλλά να μην έχω τη παραμικρή επαφή ίσως.. :) :)
καλημερούδιαα :) :)

Astero είπε...

Ααααχ κι εγώ αυτή τη φόρμουλα έψαχνα, αλλά δεν μου 'κατσε. Αλλιώς, σιγά μην έτρεχα στα Άμπου Ντάμπια. 30 χρόνια στα δέντρα, πώς και δεν συναντηθήκαμε ;)))))
Καλά κουράγια, καλημέρα κι από 'μένα!

AnD είπε...

Ξύλινα παιχνίδια, ξύλινα παιχνίδια για μπουμπουνιέρες βαφτίσεων... Πολύ όμορφη ασχολία. Μέσα από το ίντερνετ μπορείς να την προωθήσεις.
Για το δημόσιο και τη γραφειοκρατία τι να πω; Δεν είναι μόνο η απίστευτη ταλαιπωρία είναι και το οτι σου ρουφάει το αίμα και μετά το τρώνε τα βαμπίρια αντί να σωθεί κανάς χριστιανός.
Επομένως, δεν ξέρω αν χωράει κριτική, ο καθένας όπως το βλέπει. Στην τελική το ζήτημα είναι η επιβίωση και η τήρηση της προσωπικής ηθικής ταυτόχρονα για να είναι καλά με τη συνείδησή του αυτός που επιβιώνει. Συλλογική ηθική φαίνεται οτι δεν υπάρχει.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξεις.
Σε φιλώ!

katrine είπε...

Ωραίες διακοπές!! Απόλυτα δημιουργικές σκέψεις!! Τελικά ιστιοπλοία έκανες??? ή δεν το κατάλαβα?? Κούλπα μου πριν ξεκινήσεις τα ξύλινα παιχνιδάκια που λατρεύω έτσι κι αλλιώς, όργωσε τις θάλασσες για περισσότερες δυνάμεις::)))

Καλή Κυριακή καλέ μου φίλε να είσαι καλά και καλές επιτυχίες!

Dee Dee είπε...

κουλπακι μου

σε εχω στο νου μου που σε εβαλα σε μπελαδες. Κι εμεις το σκεφτομαστε για εξω, αλλα δεν βρισκεται καμια καλη ευκαιρια να παρουμε και την μικρη μας και να την κανουμε.
Περιμενω να μου δωσεις λογαριασμο, αλλιως δεν θα το δεχτω ουτε για το εγγονι μου το δημιουργημα σου. Τοσο κοπο θα κανεις!!!
Το σπιτι το εκανες σουπερ. Και βλεπω προσεγμενη δουλεια, μαζεψες ολα τα επιπλα!! Μπραβο κουλπακι μου. Παντα γερος να καταφερνεις α πολλα επειδη ξερω οτι σου αρεσει να φτιαχνεις πραγματα!

Πολλα πολλα φιλια και καθε επιτυχια ευχομαι!!

tzonakos είπε...

Φακ,,, μου φαγε το σχόλιο,
λοιπόν έλεγα -ξαναγράφω γκρρρ- οτι με εχει πιάσει να κάνω μια μεταλλική κατασκευή και λογικά θα χρειαστώ τις συμβουλές σου μάστορα :)
Αυτά τα ξύλινα παιχνιδάκια ειναι καταπληκτικά, πανέμορφα.
Εχω ενα που ειναι θήκη για πινέλα ζωγραφικής, θα στο δείξω να πάρεις ιδέες.
Καλό βραδάκι :)

ZouZouna είπε...

Μετανάστευση το λέγαμε παλιά. Νομίζω πως έτσι το λέμε και τώρα.
Καλούς δρόμους !

koulpa είπε...

xaxaxa astero μου
είμασταν σε διαφορετικά δένδρα.. κι άμα εισαι στο δένδρο.. πως να δεις το δάσος; :) :)
αχ η φόρμουλα αυτή μάλλον απομακρινεται.. στον καιρό της μεγάλης συνενοχής.. σε άφηναν ήσυχο.. θεωρόντας σε συνένοχο.. με προυπόθεση να μην φωνάζεις γι αυτά που κλέβαν και σε χρέωναν.. τώρα έχει μπερδευτεί η κατάσταση.. και δε θέλω να δω πως θα εξεληχθεί.. :) :)
καλησπέρες :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα AnD μου
το είχα ξεχάσει.. το 77-78 έκανα κι αυτή τη δουλειά.. φασόν κατασκευούλες για μπομπονιέρες στο σπίτι για ένα γείτωνα.. :) :)
ναι πολύ διασκεδαστική δημιουργική δουλειά είναι.. το μόνο πρόσκομα.. για κάθε δημιουργεία.. είναι η αναξιοπρέπεια της συνενοχής που επιβάλει το σύστημα δημόσιο-πολίτες.. :) :)
η προσωπική μου ηθική.. όταν το 97 βρέθηκα μπροστα στο δηλημα συνενοχή ή καταστροφή.. επέλεξα την καταστροφή.. αν είχα προστατευόμενα μέλη δε ξέρω τι θα έκανα.. από τότε πάντως.. απλά επιβίωνα στις παρηφές του συστήματος.. πράγμα που τώρα πιά είναι σχεδόν αδύνατον.. θα δούμε.. :) :)
ευχαριστώ πολύ καλό μου καλησπερούδιαα :) :)

koulpa είπε...

ωωωω katrine μου
τι κάνεις; :) :)
αχ όχι.. τελικά αντί για ιστιοπλοία πρωτίμησα αυτή τη δουλειά την οποία και τελικά δεν τελειωσα και δεν πληρώθηκα.. δυστυχως δε με βλέπω να τα καταφέρνω.. πρέπει να έχω και τα απαραίτητα καπνά φαγητά και καφέδες για να φύγω.. :) :)
από δυνάμεις για δουλειά φαίνεται ότι παραδόξως καλά κρατιέμαι.. αυτό τον ατελέσφορο πολεμο με τους τεμπέλιδες δε ξέρω πόση αντοχή εχω να συνεχίσω.. :) :)
ευχαριστώωωω καλησπερούδιααα :) :)

koulpa είπε...

dee dee μου αγαπημένη
κανένας μπελάς.. ίσα ίσα μου άρεσε τόσο η κατασκευή που αυθορμήτως ήθελα να την φτιάξω.. μη το σκέφτεσαι καθόλου.. μακάρι να το είχα τελειώσει.. αλλά η αυξανόμενη πίεση της επιβίωσεις.. με σύρει σε όλο και περισσότερες λάθος αποφάσεις.. :) :)
χαχαχα ε 40 χρόνια μπογιατζής έχω βάψειειει.. το πρώτο μου βάψημο.. με μάστορα τη μάνα μου.. το έκανα στα 7.. δεν υπήρχαν τότε χρήματα για πολλά.. ότι κάναμε μόνοι.. και χαιρλομασταν με τη δημιουργία.. 41 χρόνια για την ακρίβια.. δε ξέραμε ούτε τα πλαστικά χρώματα ούτε τα ρολλά.. ασβέστης και μπαντανόβουρτσα.. :) :)
ευχαριστώ καλό μου καλησπερούδιαααα :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα φίλε tzonako
συνήθως κάνω κόπυ το σχόλιο πριν πατήσω δημοσίευση.. τις φορές βέβαια που το ξεχνω.. θυμάται να τα μασήσει.. :) :)
ότι θέλεις ρε συ.. να κανονήσουμε μπύρα μετά σεμιναρίου.. :) :)
πάσα προσφορά δεκτή.. φωτογράφισέ τη να πέρνουμε ιδέες.. :) :)
καλησπέρες :) :)

koulpa είπε...

καλώς το zouzounion μας
αχ.. και τώρα έτσι το λέμε.. δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε και να το κάνουμε.. :) :)
ευχαριστώ καλό μου καλησπερούδιααα :) :)

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Κι εγώ κόλλησα με τα παιχνίδια! Πόσο σε χαίρομαι που πιάνουν τα χέρια σου! Να με έχεις στα υπόψην σου και για παραγγελία, αν τελικά καταπιαστείς με αυτά, κι ας μην έχω παιδί...

Πόσο σε συμπαθώ να 'ξερες! Όλα να σου πάνε κατ' ευχήν!

αααα και το βαψιματάκι φαίνεται σούπερ!

koulpa είπε...

..καναρινί.. αγαπημένη μου φίλη.. περνάω καλά παίζοντας και φτιάχνοντας οτιδήποτε.. δε χειράζεται να περιμένεις.. αν δεις κάτι στο ιντερνετ που σου αρέσει ευχαρίστως να βρω τρόπο να στο φτιάξω.. :) :)
αμοιβαία η συμπάθεια.. από την πρώτη μας επαφή.. :) :)
ευχαριστώωω την καλησπέρα μου :) :)

demetrat είπε...

γειά σου Κούλπα μου χρυσοχέρη.
Όπου και να πάς, η τέχνη σου θα έρθει μαζί σου.Αγάντα.
δ

Astero είπε...

Καλέ πού χάθηκες? Το 'χεις ρίξει στην ξυλουργική και δεν προλαβαίνεις να ανεβάσεις ποστ? Πέρνα να μας πεις καμιά καλημέρα βρε αδερφέ ;))))

koulpa είπε...

ωωωω demetrat μου γειά σου :) :)
χαχα ναι ναι.. μια χαρά θα είμαι.. αλλά ήθελα να τα καταφέρω εδώ για το γαμώτο.. για να μην περάσει στην άχρηστη τεμπέλικη κουτοπόνηρη πλιοψηφία.. :) :)
καλησπερααα :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα astero μου :) :)
μπα κάνω διάφορες δουλίτσες στο χωριό.. αλλά κυρίως δε μπορώ να ξεπεράσω ακόμα την μετεκλογικήτιδα.. αν έγραφα.. θα ήμουν μάλλον πολύ επιθετικό και κάθετος.. ως φασιστικός απέναντι στους συμπολίτες μου.. πρωτήμισα να βράζω στο ζουμί μου μέχρι να πιώ λίγο τα υγρά.. :) :)
καλησπέρα κι ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το ενδιαφέρον.. :) :)

koulpa είπε...

Ήλθα από το μέλλον να ρίξω μια ματιά να θυμηθώ 😊😊