Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

μου αρέσει ο μουσακάς..


..ίσως το καταλάβατε κι απο το ποστ στο παραμελημένο μαγειρικό μου
μπλογκ.. και σκέφτομαι.. σε πόσους αρέσει ο μουσακάς.. σε πόσους όχι
απλά αρέσει.. αλλά το θεωρούν πρώτο φαγητό στην προτίμησή τους.. αν
ψηφίζαμε.. όλοι.. το πρώτο μας σε προτίμηση φαγητό.. και το αποτέλεσμα
της ψηφοφορίας.. καθόριζε το μόνο φαγητό που θα είμαστε εφεξής
ελεύθεροι να τρώμε κάθε μέρα.. γιατί έτσι συμφέρει οικονομικά.. κι ας
έβγαινε πρώτη η αστακομακαρονάδα.. εγώ δε τρελαίνομαι.. αλλά εσείς..
θα σας άρεσε να τρώτε κάθε μέρα αστακομακαρονάδα; κι εγώ γιατί να
στερηθώ.. το μουσακά;..
αν τώρα πάω σε ένα μαγειρείο.. και είναι ακριβός.. πάω σε μερικά

ακόμα.. και είναι πιό φθηνός.. δεν είναι προτιμότερο να πάω λιγότερες
φορές στο πιό ακριβό.. από το να πάω περισσότερος στο πιό φθηνό.. αλλά
να είναι τζάμπα τα λεφτά μια και δε θα το ευχαριστηθώ; έχει λογική να
μη ξανά φάω μουσακά ετσι από αντίδραση;
ας πούμε τώρα ότι το μουσακά τον φτιάχνω στο σπίτι.. βγαίνει ακριβός..

το ξέρω εκ πείρας.. υπήρξε χρόνος ολόκληρος που δεν κατάφερα να
εξασφαλίσω χρήματα για τα υλικά.. κάποιες φορές για να μη τον στερηθώ
και τελείως.. εξασφάλισα τα υλικά από το "χωριό".. ίσως πρέπει
να βρίσκουμε τρόπους..
ας πούμε.. ότι ότι είναι στην γεύση μου ο μουσακάς.. είναι στην

προτίμηση μου στην τιβι.. κάποιες εκπομπές της ερτ.. και δε θέλω κάτι
σαν ερτ.. όπως δε θέλω και κάτι σα μουσακά..

14 σχόλια:

VAD είπε...

Ψηφίζω οποιαδήποτε μακαρονάδα,με καθε μορφής κόκκινη σάλτσα,αλλά εδω που τα λεμε,η αμβροσία των αρχαιων θεών σίγουρα γαρίδες με σάλτσα ήταν(το θεωρώ αριστούργημα),ακριβό πιάτο βεβαιως,για να το εντάξω στο καθημερινο μου τραπέζι:(

Μέλανι Μελάνη είπε...

Αυτό το (ν)ΕΡ(ι)Τ, το "κάτι σαν ΕΡΤ (αλλά όχι ακριβώς)" μου θυμίζει εκείνα τα ανεκδιήγητα μπιφτέκια από σόγια!!! Και τη μακαρονάδα με σόγια-αντί-κιμά!

Εεε, πια!!!

Καλημέρα, Koulpa!!! :)))

Dee Dee είπε...

απο δω τα εφερες απο εκει τα πηγες, παλι στην ερτη καταλληξαμε :):)

Με εβαλες σε μεγαλο διλλημα....αστακομακαροναδα ή μουσακας;!;! Θα σου πω οτι ο κιμας και τα μακαρονια ειναι τα αγαπημενα μου υλικα. Πως να διαλεξω :)

Εχω την εντυπωση οτι το προγραμμα δεν θα αλλαξει και πολυ απο την καινουρια ερτ. Αλλά θα μεινουν αυτοι που επρεπε να φυγουν και θα φυγουν οσοι δεν εφταιγαν σε τιποτα. Κι αυτο θα το ερμηνευσουμε ως οτι καναμε και σωστα τη δουλεια μας!

Καληεμρα κουλπακι μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι λίγο περίπλοκο το θέμα της ΕΡΤ, δεν ξέρω αν έχω καταλήξει ακόμα σε μια συγκεκριμένη θέση.
Γιατί η ΕΡΤ είχε πολύ ωραίες εκπομπές, εκπομπές που δε θα έβαζαν ποτέ τα ιδιωτικά κανάλια που στοχεύουν στην πλειοψηφία.
Από την άλλη δεν ήταν καθόλου ελκυστικό το πρόγραμμα και δεν υπήρχε συνέπεια. Ποτέ δε θυμόμουν οτι η εκπομπή που μου αρέσει είναι ξερωγώ Δευτέρα στις 9 για να την δω κι αν το θυμόμον τελικά, πολλές φορές δεν το έβαζε η ΕΡΤ. Και δεν βλέπω τηλεόραση. Και δεν έχω τηλεόραση όπου έχω ρεύμα, όπως στη δουλειά πχ. Δεν ξέρω αν αυτό πρόκειται να αλλάξει αν και δε νομίζω οτι είναι εφικτό να αλλάξει κάτι τέτοιο, το τσοντάρισμά μας μέσω δεη για τη δημόσια τηλεόραση.

Προβλήματα λόγω της μονιμότητας και του τρόπου διορισμού των εργαζομένων σίγουρα υπήρχαν και νομίζω οτι κανείς δε διαφωνεί σ'αυτό.
Θέλω να υπάρχει αυτή η τηλεόραση απλά βελτιωμένη. Γιατί να μη γίνεται; Γιατί το κλείσιμο της ΕΡΤ να σημαίνει οτι καταστράφηκε η ποιότητα; Πού ξέρουμε οτι τώρα ο μουσακάς δε θα γίνεται πολύ καλύτερος και μάλιστα από λιγότερους και μάγειρες; Τον προηγούμενο μουσακά τον έφτιαχνε 1 και τον κοιτούσαν 5. Μπορεί τώρα να τον φτιάχνουν 2 και να πληρώνονται καλύτερα ενώ ταυτόχρονα να μη νιώθουν και οτι είναι οι μόνοι που δουλεύουν σε ένα σάπιο περιβάλλον που σιγά-σιγά τους αποκαρδιώνει.
Όχι οτι πιστεύω οτι θα γίνουν όλα τέλεια αυτή τη φορά με τη ΝΕΡΙΤ. Μπορεί μάλιστα να μη γίνουν καν καλύτερα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το δούμε. Και νομίζω τελικά οτι από αυτές τις αποφάσεις και τις δράσεις κρίνονται οι κυβερνήσεις και όχι από το τρόπο που τα καταφέρνουν να μη δυσαρεστούν τις διάφορες εργατικές ομάδες. Να αλλάξει αφού υπάρχει πρόβλημα και εμείς να κρίνουμε αυτό που θα προκύψει.

Δε μπορώ όμως να ξεχνώ την αδικία, ειδικά της ΕΤ3 αλλά κυρίως του 9,58 fm που ήταν ένας υπέροχος σταθμός και μόνο ελπίζω να λειτουργήσει σύντομα και ανανεωμένος.

Σε φιλώ!

ZouZouna είπε...

σου αρέσει ο μουσακάς και εισαι μοναχοφαγάς!!! αμαν πιά !

koulpa είπε...

χαχαχα vad
μωρε εμένα πολλά μου αρέοσυν.. ακόμα και σκέτα μακαρόνια ή σκέτο ρύζι εχω φάει κατά.. μεγάλες.. περιόδους.. αλλά το θέμα έιναι γιατί αν ένα ποσοστο 10% αρέσκεται σε κάτι.. πρέπει να παράγεται αποκληστικά.. και να επιβάλεται και στα υπόλοιπα μικρότερα ποσοστά.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

μέλανι μελάνη
xaxaxa έχω κάνει πολύ μακαρόνι με κιμά γιαλαντζί.. από σόγια.. αμα βρείς τον τρόπο.. κάπως τρόγεται.. αλλά το έκανα γιατί ψώνιζα απο εβγα της γειτονιά μεταμεσονύχτια.. και δεν είχε κρεατικά.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα deedee μου αγαπημένη το θέμα δεν είναι τι θα διαλέξεις.. αλλά γιατί να είσαι αναγασμένη να διαλέξεις.. :) :)
εγώ πάλι νομίζω ότι τόση φασαρία.. δε μπορεί.. κάτι θα αλλάξει.. θα φύγουν οι όποιοι άξιοι.. θα μείνουν λίγοι εγκάθετοι.. που ούτε θα θέλουν ούτε θα μπορούν να συνεχίσουν τις ίδιες δραστηριώτητες.. οι μίζες φυσικά θα συνεχίσουν.. χωρίς όμως τα ίδια αποτελέσματα.. περιμένω να δω κάτι σαν τηλεάστυ.. από πλευρές δυνατοτήτων χωρίς να θέλω να προσβάλω το τηλεάστυ.. :) :)
καλησπέρούδια :) :)

koulpa είπε...

ωωωω AnD μου αγαπημένη ευχαριστώ για την συμμετοχή.. :) :)
χμ.. για να δούμε.. λογικά σκεπτόμενος.. και χωρίς να έχω εμπειρία.. θεωρούσα ότι συνεχίζουν να υπάρχουν εδιαφέρουσες εκπομπές στην ερτ.. από ένα συνδιασμό.. ανθρώπων με μεράκι.. και καλό χειρισμό της παραοικονομίας.. δε νομίζω ότι αλλιώς θα άφηναν να υπάρχουν πράγματα ουσιασικά σε ένα ανούσιο σκηνικό.. στην τιβί.. αλλά και γενικότερα στη ζωή μας..
να καταθέσω.. ότι χρόνια περίμενα την πτώση αυτή της ερτ.. όχι βεβαια λόγω προσπάθειας εξυγείανσης.. απλά ως πολιτική επιλογή.. όταν όλη η παιδείαλειτουργεί με στόχο την κατασκευή τυφλών οπαδών.. ακόμα και με απώλεια ρεμούλων.. πρέπει να σταματήσει.. θα τα πάρουν από αλλού..
τώρα.. ξεκάθαρα.. αν ένα σοβαρό ποσοστό μας.. ήθελε μια εξυγίανση.. γενικά σε όλους τους χώρους.. θα είχε γίνει.. αν θέλανε δε μπορούσαν να διώξουν αυτούς που οι ιδιοι έβαλαν;.. και να σταματήσουν να πέρνουν δωράκια από όλες τις υπερχρεωμένες παραγωγές;.. άνοιξα το κουτάκι με τις σοφές.. σόρυ.. :) :)
τώρα να σου πω.. δε με ενοχλεί η έλληψη σταθερότητας.. όποια στιγμή δώ κάτι που μου αρέσει.. και σε νιοστή επανάληψη.. θα κάτσω να το δώ.. έτσι κι αλλιώς έχω εγώ πρόγραμμα για να το περιμένω κι από τους άλλους;.. :) :)
το τι περιμένω ότι θα προκείψει.. το έγραψα στην απάντηση στη deedee μας παραπάνω.. :) :)
καλησπέρααα :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα zouzounion μουουου
αφού δε τον αντέχεις βρε έτσι που τον φτιάχνω.. αν και ο τελευταίος μπορεί να ήταν κάπως πιό κοντά στα γούστα σου.. προσπάθησα μην τον κάν τόσο βαρύ.. :) :)
καληνυχτούδιαααα :) :)

Astero είπε...

Κουλπάκο χάθηκες, λέγε νέα, σπίτι, δουλειά? (Σε ψάχνω κι από δω κι από κει, κάπου θα σε πετύχω :)))

koulpa είπε...

xaxaxa astero φιλαράκι μου παλιό.. τιποτα ακόμα.. είχα λίγη δουλίτσα.. που με κρατησε σε καλή κατάσταση.. αλλά το θέμα σπίτι.. πολύ περισσότερο το θέμα αποθήκη.. εκκρεμεί.. και γίνεται πιεστικότερο μέρα με τη μέρα.. μου κάνει κάτι βλακίες το νετμπουκ.. μάλλον έχει αρπάξει διάφορους ιυούς.. και ο χρόνος ανοιγματος καρτέλας.. και ανανέωσης είναι δοκημασία για την υπομονή μου.. :) :)
κατά άλλα σκάω από υγεία.. και το κέφι μου αμείωτο.. :) :)
θα έλθω να σε αναζητήσω κι εγώ.. ιντερνετ θέλοντος και νετμπουκ επιτρέποντος.. :) :)
καληνυχτούδιαααα :) :)

αλεπου είπε...

γειά σου ρε κούλπα

καλά που με θύμισες, ειναι καιρός να ρίξω και γώ κανά μουσακά.
Κανονικό.
.Οχι με κολοκυθακια αντι για πατατα.
Γιαυτό σε λέω, οι κόττες και τα παπαγαλάκια της ερτ, θα πρεπει να ξερουν , πως ξέρουμε πως γινεται ο μουσακάς.ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ.Δεν ξεχναμε πως ολοι αυτο εκει , εκτος απο δυο απολυμενους, συντελεσανε τα μεγιστα να βγαλουν κυβερνηση δοσιλογων.
φιλιά .
δ

koulpa είπε...

αλεπού (demetrat εσύ είσαι;)
αχ.. για να δούμε ποτε θα ξαναφτιάξω.. δε ξέρω ποιός είναι ο πραγματικός μουσακάς.. εγώ περιγράφω αυτόν που μου αρέσει.. βαρύς κι ανθυγηινός.. :) :)
δεν το προσεγκίζω το θέμα από πλευράς προσωπικού.. αν και εκ του αποτελέσματος.. κατι καλήτερο από τα ιδιωτικά θα κάνανε για μένα.. ωστε να το πρωτιμώ.. όσο για τα παπαγαλάκια.. ε έχω την αίσθηση οτι μοιράζονται σε όλα τα κανάλια.. αναλόγως των συμφερόντων των ιδιωκτητών.. και η δική μου αίσθηση είναι ότι περισσότερο βοήθησαν οι των ιδιωτικών.. αλλά μπορεί να είναι ιδαία μου.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)