Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οργάνωση.. ανέφικτη..

..το μάζεψα στα γρήγορα το προηγούμενο ποστ.. στην αρχή της μεταπολίτευσης.. γιατί μίκραινε επικίνδυνα.. έτσι κι αλλιώς γνωρίζω ότι τα παραληρήματα δεν έχουν μεγάλο αναγνωστικό και σχολιαστικό ενδιαφέρον.. πόσο μάλλον όταν γίνονται σχινοσέντονα.. αλλά συνεχίζω να τα γράφω.. για να θυμάμαι.. και τα δημοσιοποιώ.. για να υπάρχουν.. και να μπορώ να παραπέμπω σε αυτά.. όταν βαριέμαι να λέω τα ίδια και τα ίδια.. όταν με ρωτούν “εσύ τι προτείνεις;”..
..κι ήλθε λοιπόν η μεταπολίτευση.. κι εγώ γινόμουν δέκα ετών.. κι άρχισα κι εγώ να πονηρεύομαι.. μετακομίσαμε σε νέο διαμέρισμα.. σε νεόδμητων πολυκατοικία.. με διαχειριστή και συνελεύσεις.. εκεί είδα.. ότι σε 15 άτομα.. για ένα απλό θέμα που είχε συγκεκριμένες λύσεις.. μπορεί να εμφανιστούν και 20 ανεδαφικές λύσεις.. επλήγη λίγο η εμπιστοσύνη μου στην λογική και στο λόγο γενικότερα.. δεν δημοσιοποιούσα ακόμα τις σκέψεις μου.. ήταν πολύ πρόσφατες οι μέρες.. που διωκόσουν πιό εύκολα για το τι σκέπτεσαι παρά για το τι κάνεις.. μπορούσες ας πούμε να κλέψεις και να τη γλυτώσεις.. αν όμως δημοσιοποιούσε ιδέες μη συμβατές με τις επικρατούσες απόψεις.. δε είχες σωτηρία.. κι αυτές οι επικρατούσες απόψεις ήλπιζα ότι κάπως μαγικά θα άλλαζαν με τη μεταπολίτευση..
..απογοητεύτηκα λίγο.. κατάλαβα ότι δε μπορούσε να επικρατήσει δικαιοσύνη.. μια και μεγάλο μέρος της κοινωνίας και των σωμάτων ασφαλείας.. μοιράζονταν τις απόψεις της χούντας.. και δεν μπορούσαν να τιμωρηθούν για τη συμμετοχή τους.. χωρίς να ξεσπάσει ένας νέος εμφύλιος.. έτσι αυτά που εγώ έβλεπα σα λογικά.. το να ζεις σε μια κοινωνία που να αποτελείται από υγιείς και ευτυχισμένους πολίτες.. είναι βασικό για την προσωπική ευτυχία.. αντίθετα.. έβλεπα τον καθένα να στηρίζει την προσωπική του ευτυχία.. στην προβολή της επιτυχίας του.. στο πόσο πιό επιτυχημένος είναι από τους γύρω του.. είχα καταλάβει ότι φασισμός είναι να επιβάλεις τις απόψεις σου σε όλους.. να θές να τους σώσεις ντε και καλά.. κι κυρίως.. να είσαι σίγουρος για την ορθότητα των θεωριών σου..
..εγκατέλειψα λοιπόν προς στιγμήν.. τις ιδέες για συνολική οργάνωση.. και άρχισα να σκέφτομαι μια πειραματική πραγματοποίηση.. σε ένα μικρό χώρο.. με λίγα άτομα.. με μια ανεξαρτησία από το κράτος.. κάτι σε μορφή συνεταιρισμού.. σε επίπεδο πόλης.. κάτι που θα έδινε την ευκαιρία σε κάποιους.. που σαν κι εμένα.. δεν ήταν ευχαριστημένοι με τις επικρατούσες απόψεις.. να βρούν ένα τρόπο να δοκιμάσουν στην πράξη τις θεωρίες μας.. δυστυχώς τότε δεν υπήρχαν προσωπικοί υπολογιστές ούτε διαδίκτυο.. και με τα παραδοσιακά κοινωνικά μέσα.. δεν κατάφερα να συναντήσω κάποιους που μοιράζονταν τις απόψεις μου.. με κύριο ανασταλτικό παράγονταν.. την αγκύλωση στην ατομική ιδιοκτησία.. που έχοντας ήδη δει τους γονείς του πατέρα μου.. να πεθαίνουν.. χωρίς να πάρουν κάτι μαζί τους.. θεωρούσα παράλογη..
..σιγά σιγά άρχισα να δουλεύω.. επί πληρωμή.. καλοκαίρια και διακοπές.. κι άρχισα να σκέφτομαι ότι εγώ έχω το πρόβλημα.. και μόνος πρέπει να βρώ τη λύση για μένα.. παρόλο που άνοιγε ο κύκλος των γνωριμιών μου.. δεν έβρισκα άτομα που να μπορώ να εμπιστευτώ τις ιδέες μου περί οργάνωσης.. και άρχισα να γίνομαι αναχωρητής.. ήθελα να βρώ ένα έρημο μέρος να περνώ καλά μόνος μου.. αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο.. πουθενά δεν μπορούσες να αποφύγεις τις επαφές με ένα λίγο ως πολύ διεφθαρμένο κράτος.. που καταλάβαινα γιατί το ήθελαν οι κρατούντες.. αλλά ποτέ δε κατάλαβα γιατί το συντηρούσαν οι.. κρατούμενοι..

4 σχόλια:

tzonakos είπε...

Λοιπον φτιάξε το κομμάτι του σχολιασμού όπως περιέγραψα στην zoyzoy στο μπλογκ μου στο άρθρο "Σκλέψεις" γιατι εδω δε μ αφηνει να βάλω παρακολούθηση σχολιασμού μεσω μέηλ.

Επι του θέματος, εγω δεν ένιωσα μεταπολίτευση, με το μέγεθος του όρου λόγω οτι ήμουν στην επαρχία κι εκεί ο αστυνόμος κι ο ΄δασκαλος α κι ο παπάς, πάντα σε έλεγχαν και δε σε άφηναν να εκφραστείς.
Μικρό παιδάκι, σκεφτόμουν οτι κάποιο είδος θεού κανονίζει ωστε η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας να λειτουργεί σωστά, σχεδόν.
Δεν πέρασε καιρός μεχρι να καταλάβω τι γινόταν κι ετσι ο όρος "μεταπολίτευση" σβήστηκε απο μεσα μου και πήραν τη θέση του άλλοι όροι, καταλαβαίνεις.
Αυτο με την αγκύλωση με την ιδιοκτησία, εχεις δίκιο, ειναι κάτι που είδα άμεσα. Και κανείς δεν πήρε κάτι μαζί του στον άλλον κόσμο και οι κρατούμενοι σφιχταγκαλιάζουν ακόμα τις ιδιοκτησίες που τους αφήνουν να εχουν οι κρατούντες που φυσικά μάχονται για τις δικές τους μεγάλες περιουσίες.
Λες οτι δε θ' αλλάξει κατι σε αυτο τον τόπο, όσο ζούμε ;

μαχαιρης είπε...

Λοιπον ακου να δεις...Πως ξεκινησε ι ιδιοκτησια, για να καταλαβεις, για τι μαλακια μιλαμε...!!
Στην αρχεγονη κοινωνια...Που αρχιζαν να μαζευουνε απο εναν τοπο, τις πετρες..Για να τονε καμουνε χωραφι...
Περα απο τις κοτρωνες που χρησιμεψαν, για να φτιασουν σπιτι...Τις υπολοιπες, τις εβαλαν γυρα...Για να μη μπαινουν τα ζωα..Και τρωνε τα σπορια και τα φυτα...!!
Αυτος ο...Ημιπηθηκος...Που σκεφτηκε να φτιασει την πρωτη ξερολιθια...!!
ΔΕΝ ειχε την αισθηση της επιθυμιας να...Νεμεται ΜΟΝΟ ο ιδιος τους καρπους του χωραφιου...!!!
Αλλα να το προστατεψει απο τα..Αλλα ζωα...!!!
Ουτε ακομα και το...Σπιτι που εφτιασε...Απο τις πετρες, το χρησιμοποιουσε ΜΟΝΟ αυτος...!!
Μια και η αναζητηση καλλυτερης ζωης...Ηταν ισχυροτερη απο την ΜΟΝΙΜΗ εγκατασταση...!!
Η μαλακια ξεκιναει...Απο τις κτηνοτροφικες κοινωνικες ομαδες...
Που φρασσουν με πασαλους περιοχες
ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ...!!
Πολλους αιωνες αργοτερα...!!
Γι αυτο βλεπουμε την ιδιοκτησια, να ειναι ΠΟΛΥ πιο χαλαρη σε αγροτικες κοινωνιες..[Μεσοποταμια..Αιγυπτος]
Παρα σε κτηνοτροφικες..[Φοινικη]
Οι πρωτοι..Στρατιωτες...Ησαν οι βοσκοι, που συμπλεκονταν μεταξυ τους..Για να βοσκησουν τα ζωα...!!
Οπως γινεται ακομα και σημερα..Στην Κρητη...!!
Προσωπικα...
Θεωρω, χωρις πλακα...!!
Οτι η θανατηφορος μεταλλαξη, του αγελαιου ημιπηθηκου...
ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ...!!
Δηλαδη σε αποκλειστικο νομεα εμπραγματης ιδιοκτησιας...[ζωα,κτισματα,εργαλεια,γη]

Ειναι και αυτη...Που οδηγησε σε αφανισμο τον ΗΘΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ...
[ινδιανοι ΠΧ]
Επ ωφελεια του...
ΑΝΗΘΙΚΟΥ...!!
[τραπεζιτες..Μαναζερς,δημοσιογραφοι, ταξιτζηδες,παπαδες,στρατιωτικοι
Και μπατσοι]

Μου λες..."γιατι οι...Κρατουμενοι, συντηρουν τη φυλακη τους"

Νομιζω, οτι ξερεις, γιατι...!!

Διοτι ο σκλαβος, πολλα χρονια...!!
Νομιζει οτι...Αυτη ειναι η ζωη...
Σαν το καναρινι...Που και ελευθερο να τ αφησεις...Παραμενει στο κλουβι του...!!

Οι επαναστασεις των σκλαβων...Δεν γινονται για να...Απελευθερωθουν...!!
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...!!..[Σπαρτακος και εξεγερση των σκλαβων]

Οι επαναστασεις ΟΛΕΣ....
Οφειλονται στην ΑΠΛΗΣΤΙΑ των αφεντικων...Που διαρκως αυξανομενη...Εμποδιζει ΤΗΝ ΖΩΗ των σκλαβων...!!
Ετσι...Γινεται επανασταση...Και αναλαμβανουν νεα αφεντικα...
Που ειναι...Πιο ολιγαρκη, απο τα προηγουμενα...!!

Εξαιρεση, σε αυτον τον κανονα...
Αποτελουν οι αμιγως στρατιωτικες κοινωνιες...[Σπαρτιατες,Ζουλου και
στην Ιαπωνια οι..Σαμουραι]

Οι οποιες..Ενω ησαν σκανδαλωδως βιαιες...Εν τουτοις Αντεξαν, δυσαναλογα πολυ, για την δυναμη που ειχαν...
Διοτι ησαν...Λαοπροβλητες...
[Δουλοπροβλητες]...

koulpa είπε...

χαχα tzonakos
κάτσε να δω τις οδηγίες.. :) :)
..μπα.. έχω φτάσει σε μια ηλικία που ούτε σε μένα έχω εμπιστοσύνη.. :) :)
καλησπέρες :) :)

koulpa είπε...

χαχα φίλε μαχαίρι
παρακολουθόντας τα ζώα.. που μαρκάρουν την περιοχή τους.. ακόμα κι αν δεν έχουν λόγο την καλιέργια αλλά μονον την ασφάλια και την κοινωνική ανέληξη.. μάλον κι εμείς έτσι πρέπει να λειτουργούμε.. :) :)
ο ηθικός άνθρωπος δε ξέρω πως προέκηψε.. έχω σκεφτεί ότι μπορέι να είναι κόλπο.. οικονομικότερο είναι να σε πίσω ότι κάτι είναι ηθικό και να το κάνεις μόνος σου.. παρά να σε αναγκάσω με τη βία να το κάνεις.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)