Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κρατική οργάνωση.. ο εχθρός..

μετά το ατυχές μέτρημα του προηγουμένου.. είπα.. να συνεχίσω από εκεί που έμεινα στο προ προηγούμενο.. ..είμαστε λοιπόν στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.. αλήθεια.. γιατί την είπαμε μεταπολίτευση.. κι όχι αναπολίτευση;.. μάλλον για το λόγο που η δεξιά ονομάστηκε ΝΕΑ δημοκρατία.. λές και υπήρχε και παλιά.. λες και ήταν δημοκρατία.. και το πασόκ.. πανελλήνιο (κομπασμός) σοσιαλιστικό (ανακρίβεια) κίνημα (αρστερολαγνία).. βάζοντας νέες βάσεις στον έλεγχο των μαζών.. με εκβιασμούς.. “ή εγώ ή τα τανκς”.. με βεβαιότητες “δευτέρα με βρίζουν κυριακή με ψηφίζουν δευτέρα με ξαναβρίζουν..”.. με συνθήματα.. “λιτότητης”.. “πρωτιμάτε ελληνικά”.. αλλά μόνο για τα κατώτατα στρώματα.. “αλλαγή” “εοκ και νατο το ίδιο συνδηκάτο” “θα.. θα.. θα. θα..”.. αλλά μόνο προεκλογικά..
..ήλθε μια μέρα.. που ανέτειλε ο πράσινος ήλιος.. πολλοί ειλικρινά επένδυσαν σε αυτό το όραμα της αλλαγής.. και τρέξανε και τοιχοκόλλησαν και χειροκρότησαν.. είχα αρχίσει να ξεψαρώνω πια.. κι έλεγα την γνώμη μου έστω και υπό μορφή χιούμορ.. ο ανδρέας προσωπικά.. μου φαινόταν απίθανος φαφλατάς.. και τεράστιος ψεύτης.. όχι τόσο καλός όσο ο καραμανλής.. αλλά σίγουρα επικίνδυνος.. προσπαθούσα να τους πίσω.. αυτούς που ενστερνίζονταν την αλλαγή πιά.. ότι η αλλαγή δε γίνεται από άμβωνος.. αλλά στη μεταβολή της οργάνωσης.. στη βελτίωση της καθημερινότητας.. στην εξάλειψη της διαφθοράς.. χωρίς αποτέλεσμα βεβαίως..
..και δικαίως.. το καλοσκέφτικα.. μετά την επικράτηση των μακεδόνων.. που δημιούργησαν μια αυτοκρατορία.. στις πλάτες όλων των κατακτημένων.. το κράτος από τρόπος ζωής.. μετατράπηκε σε εχθρό.. οι πολίτες έβλεπαν ως υποχρέωσή τους πια.. να βρίσκουν τρόπους να το παρακάμπτουν προς όφελός τους.. δεν άλλαξε βέβαια με την επικράτηση των ρωμαίων.. εντάθηκε με την επικράτηση των βυζαντινών και των οθωμανών.. και αντί να αλλάξει με την επανάσταση.. πήρε πιό συγκεκριμένες οικονομικές γεωπολιτικές διαστάσεις.. κι εδραιώθηκε με την απελευθέρωση..
..πως να παλέψεις κάτι που άντεξε 2 χιλιετίες;..

8 σχόλια:

AnD είπε...

Εσύ τα λεγες από τότε αλλά δυστυχώς δε σε άκουσε κανείς. Και σηκώθηκε ψηλά ο πράσινος ο ήλιος και μας έχει κατακάψει, δε λέει να δύσει επιτέλους να δούμε μια άσπρη και όχι πράσινη- μέρα.

Φιλιά!

koulpa είπε...

xaxaxa AnD μου αγαπημένη
πάλευα σήμερα να σε δω.. αλλά δε μου κανε την χάρη η wordpress.. :) :)
δε βαριέσαι.. εδώ τώρα που μας έχει πιάσει η πραγματικότητα και νας βαρά χαστουκάκια.. ακόμα σε καταστολή έιμαστε.. απογοήτευση ήταν το προηγούμενο ποστ.. :) :)
εγώ καλά είμαι.. αλλά για να είμαι πολύ καλά.. θέλω οι γύρω μου να έιναι χαρούμενοι.. :) :)
καλησπερούδιαααα :) :)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ MSN!!!
http://anisixos.blogspot.com/2012/03/msn.html

Σοφία είπε...

Καλά, δεν το συζητώ... έγραψες! Το θέμα πάντως είναι ότι δεν φταίει ούτε ο πράσινος ήλιος ούτε η νέα-παλιά δημοκρατία. Φταίμε εμείς οι ίδιοι. Όχι που τους ψηφίσουμε, αλλά που δεν φροντίζουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, με τη δικαιολογία ότι τα στραβά μας είναι εδραιωμένα και δεν αλλάζουν εύκολα. Δυστυχώς "εύκολα" δεν αλλάζει τίποτα. Αν πραγματικά θέλουμε τα παιδιά μας να βρουν έναν λίγο καλύτερο κόσμο, και τα εγγόνια μας έναν λίγο καλύτερο ακόμα, πρέπει εμείς να κάνουμε την αρχή και όχι να τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς... και να επαναπαυόμαστε...

KitsosMitsos είπε...

Συνεχίζεις! Και αυτό είναι το καλό :-)

koulpa είπε...

anisixos
μάλλον δε λειτουργεί καλά γενικά ο τρόπος προσέγγησης που έχεις διαλέξει.. θα σου απαντήσω με μέιλ :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

σοφία μου
καλώς το :) :)
τη δική μου την καθημερινότητα την φτιάχνω.. αλλά θέλω κι οι γύρω μου να είναι καλά για να είμαι κι εγώ.. προσπαθώ να φτιάξω όπως μπορώ την καθημερινότητα των γύρω μου.. αλλά δεν είναι κι έυκολο.. αν η μιζέρια είναι η φυσική τους κατάσταση.. :) :)
καλησπερούδιαααα :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα kitsomitso μου
συνεχίζω.. αλλά αν το κλίσει ο γείτονας και δε βελτιωθούν τα οικονομικά μου.. δε ξέρω τι θα γίνει.. :) :)
καληνυχτούδιααα :) :)